Powered By Blogger

30 Nisan 2017 Pazar

Nusret, reklam firması ile çalıştıysa ne olmuş?

     Nusret deyince, artık tanımayanınız yoktur. Hani şu acayip bir şekilde tuz dökme hareketi olan. Bu hareketiyle dünya gündemine oturan. O kadar ki, İngiltere’de lig maçında bir futbolcu gol atıyor. Onun tuz dökme hareketiyle seviniyor. Neymiş efendim? Adam kendi kendine meşhur olmamış. Eee, ne yapmış? Bir Amerikan reklam firması ile anlaşmış. O firma da dünya çapında reklamını yapmış. Bu reklam için tam 2 milyon dolar vermiş. Ne olmuş yani verdiyse? Adamı buradan küçümsemeye çalışıyorlar. Adama, “Helal olsun” denmeli. Bir reklam anlaşması nasıl yapılır? Para nasıl sokağa atılmaz gösterdiği için. Bu yaptıkları bir reklam kampanyasının bir parçası olabilir. Ne var bunda?

Nusret, reklam kampanyası, güncel
                            
                                   TUZ DÖKME HAREKETİ GÜZEL SADECE
     Nusret, anlaşılan bazı çevreler tarafından küçük düşürülmek isteniyor. Ben buna karşıyım arkadaş. “Nusret’i çok mu sevdiğinden?” diyeceksin. Hayır. Bi tuz dökme hareketini seviyorum. Ama diğer etlerle yaptığı garip garip hareketleri ben de sevmiyorum. Sosyal medyada onlara rastlayınca hemen geçiyorum. Burada önemli olan, adam önüne bir hedef koymuş. Dünya çapında reklamını yapmak istemiş. Bunun için de dünya çapında bir reklam firmasıyla anlaşmış. En akıllıca, en mantıklı olan yolu seçmiş. Yok o mizansenmiş. Yok şöyleymiş, yok böyleymiş. Adam, reklamın gereği neyse onu yapmış. Dünya artık reklamla dönüyor. Reklamın gereği de mizansense, yapacak tabi.
                                   ADAM PROFESYONELLERLE ÇALIŞMIŞ
     Adam reklam firması ile anlaştı, bunları yaptı diye, kötü bir algı oluşturulmaya çalışılıyor sanki. “Hımm, bu adam bunları yaptı, artık bu kaka çocuk, pis çocuk” diyecekler nerdeyse. Artık olaylara gerçekçi bir açıdan bakalım arkadaşlar. Adamın hakkını teslim edelim. Adam harikulade bir reklam kampanyası yaptı. Adamı şimdi dünya tanıyor. Bak, şu da var. Adam hiç reklam kampanyası yapmadan da internetten de meşhur olabilirdi. Bir dünya insan, böyle de adından bahsettiriyor. Ama adam profesyonel düşünmüş. Adam sonuçta bir restoran sahibi. İnternet dünyasını A’dan Z’ye bilecek diye bir şey yok. Baktı ki olmayacak. “Bu işi kim iyi yapıyor abi?” demiş. Gitmiş onları bulmuş. Plan-program yapılmış. Ve harekete geçilmiş. Sonuç olarak Nusret, artık dünya tarafından tanınan biri.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/food-fire-meat-barbecue-69056/


14 yorum:

  1. Söylemeden geçemeyeceğim, reklam , pr inisiyatif işi. Parası olan yapar durumları da var tabi. İnşaatçı, paralı zevatların her türlü hadsizliği reklam ve pr da kullanarak yaptığı ülkemizde yazıda sözü geçenler masum ve etik kalmıştır. Keşke evlilik maskaralığı programlarından sonra ağalara da bir el atılsa.





















    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El atılacağını sanmıyorum. Vatandaş madem ki o adamı beğenmiyor. Onun evinden almasın. İşte böyle olunca el atılmış olur. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Bu kadar konu olmasi bile sasirtici. Adam hedefini koymus, profesyonelce yardimini almis. Bence cok anlam yuklememek gerek Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama burası Türkiye işte. Pire için yorgan yakılır :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Bizim insanımız hep bir kusur bulur. Para kazananı dünya çapında tanınanı pek sevmez. Biz dedikodusunu yaparken kazanan kazanır dimi? Bizim insanımız nobel ödülü alana bile laf söylemiştir. Hep bir komplo bir karalama kampanyası. Açıkçası videolarını birebir takip etmiyorum fakat adam bu yaptığı reklamlar sayesinde bir çok ülkede şubeler açabiliyor. Bu da onun adına iyi bir şey. Fazla da bir anlam yüklememek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde hep başarılı olanı aşağı çekme psikolojisi var. O yüzden hep bu tantana. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. i love that kind of meat:) omomm:) follow;) hope U follow back:)

    YanıtlaSil
  5. Nusret,gerçekten de fenomen oldu :) Her yerde görüyorum bu ara :)

    YanıtlaSil
  6. Katılıyorum. Yani sonuç olarak adam araştırmış ve başarmış. Ne var bunda? Adam hedefini gerçekleştirmiş. Sevmesen bile bence başarısını dile getirmelisin. İlla her şeye de kusur bulmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim milletin has huyudur kusur bulmak. Yorum için teşekkürler :)

      Sil