Powered By Blogger

1 Şubat 2017 Çarşamba

Millet, obez oluyoruz haberiniz olsun...

     Dünyadaki obez sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alıyormuşuz. Yani anlayacağınız, obezlik almış başını gidiyor bizim memlekette. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçmiş. Artık markete gittiğinizde alacağınız ürünün paketinde renkler olacakmış. Mesela kırmızı renk, yüksek kalori anlamına gelecekmiş. Sarı renk, orta düzeyde kalori. En son yeşil renk ise, düşük kalori anlamına gelecekmiş. Sağlık Bakanlığı bu tür konularda aktif şimdi. Haklarını yiyemem. Haberde röportaj yapıyorlar. Geç bir kıza soruyor spiker. Kız da diyor ki: “Kırmızı renkte olursa, tabi ki almam” diyor. “Yeme bizi ya. O kırmızı işaret bir cips paketinin üzerinde olsun da göreyim bakalım. Alıyor musun, almıyor musun?” dedim 😂 Bizim millet lafa gelince atar tutarda. İcraatımız yoktur. “Atın ölümü arpadan olsun” der, yine paket paket alırız o kırmızı renkli, yüksek kalorili ürünlerden 😄

obez, obezite, sağlık bakanlığı, güncel

foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/food-meal-eat-fat-34570/

12 yorum:

  1. Doğruya doğru Cem. Atıştırmayı seven bir milletiz. Baksana hafife alınmayacak sıradaymışız, bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atıştırmayı hem de baya seviyoruz :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  2. "Atın ölümü arpadan olsun" diyen şahıs burada mı acaba? Bir millete ne yaptığına bi bak istersen :) En korktuğum şey kilolu olmak. Safinaz gibi zayıf olmaya da karşıyım. En ideali balık etli olmak bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz millet olarak balık etli olmayı seviyoruz zaten :) Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  3. Abur cuburla hayatını geçiren biri olarak ilgimi çekti bu faaliyet. Ben kırmızı olsa bile alıp yerdim. Ama sağlıklı yaşamak lazım. Dikkat etmeliyiz fakat seviyoruz da yemeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkilemde kalıyoruz. Ama genelde yemekten yana seçimimizi kullanıyoruz :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  4. Şimdi bu yazıyı sekizinci katın merdivenlerini çıkarken okudum. :) Cips de yerim spor da yaparım. Hem çalışırım hem yerim hem yatarım hem spor yaparım hesabı. Her şeyden ortaya biraz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki biraz çocuk da yaparım kariyer de gibi oldu kardeşim :) Bu arada yazıları merdivenleri çıkarken okuma. Önünü görmez düşersin maazallah. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  5. Can boğazdan gelir diye diye bu hallere geldik. Bize kırmızı etiket değil, zararlı yiyecekleri marketlerden toplatmak gerekir. Bizi yinede bilgilendirdiğin için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararlı şeyleri marketten toplatmaya kalksak markette sanırım bir şey kalmaz kardeşim :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil