Powered By Blogger

13 Şubat 2017 Pazartesi

İrfan Değirmenci ve gazetecilik...

     Kanal D’de İrfan Değirmenci’nin görevine son verilmiş. Nedeni ise: Sosyal medyada referanduma, “Hayır” demesiymiş. Doğan Medya’dan yapılan açıklamada, kendilerinin yayın ilkeleri gereği yapılan bu paylaşımın tarafsızlık ilkesiyle uyuşmadığı belirtilmiş. Bence iyi, güzel, mantıklı bir açıklama. Şahsen İrfan Değirmenciyi severim. İşine son verilmesine üzüldüm. Peki onun yerine kimi getirmişler ? Emin Çapa. Kafadan muhalif. Bu adam sosyal medyadan paylaşım yapmaz, direk ekrandan, “Hayır” der. Bu nasıl bir görevlendirme ben bunu çözemedim arkadaş. Ya bence gazeteciler son zamanlarda gazetecilik ile muhaliflik arasındaki çizgiyi iyi hesap edemiyorlar. Bir gazeteci gibi değil de sanki bir muhalefet partisi genel başkanı gibi hareket ediyorlar. O tip gazetecileri dinlemiyorum açıkçası. Gazeteci dediğin iyisiyle, kötüsüyle her şeyi ortaya koyacak. Ama hakaret etmeden, yalakalık yapmadan. 

irfan değirmenci, gazetecilik, emin çapa, güncel

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-business-camera-commerce-245132/

10 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum size. Haber kuruluşlarının ve çalışanlarının tarafsız olmaları gerekir ama ülkemizde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ülkemizde tarafsızlık hak getire. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  2. Evet diye bağıranlar ihlal etmiş olmuyor mu tarafsızlık ilkesini ?? Evet dediği için işten çıkarılan duymadık da hiç ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin dediğin bu durumlar için Burası Türkiye diyoruz işte ya. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
    2. Evet burası Türkiye, yanar dönerlerin ülkesi. En azından ikiyüzlü olduğumuzu kabul edelim . Sözüm genele, kimse üstüne alınmasın. Sevgiler.

      Sil
    3. Herkes işine geldiği gibi davranıyor. İlke milke hak getire. Yanar dönerlerin ülkesi güzel bir tanımlama olmuş. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  3. Evet diyenleri de unutmamak gerekir. Tarafsiz referandum deyip muhalifleri tehdit etmek zaten en basta tarafsizlik ilkesine karsi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaten tam bir fiyasko. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  4. Sanırım A haber, ATV, HaberTürk, ve ismini sayamadığım hemen hemen tüm kanallardan yandaş)haberiniz yok.Bu kanallar;Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının bir kesimini sırf kendi siyasi partisine destek vermiyor diye "kafir" ve "vatan haini" ilan ediyor. İrfan Değirmenci konusuda: İrfan değirmenci HAYIR dediğini sosyal medyada söylediği için kovuldu. Peki niye Emin ÇAPA getirldi? şu yüzden: Çünkü aşırı tepki çekti ve "işte bakın sakin olun bakın Emin ÇAPA'yı getirdik reytingleri pretesto etmeyin" görüşü sonucu Emin ÇAPA getirildi yoksa muhalif diye dğil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak etme kardeşim haberim var. ikincisi, bu tip yayınlarını hiç bir zaman onaylamıyorum. Üçüncüsü, İrfan'ı bir tweetle yolluyorsun yerine muhalefetin babasını yapan Emin'i getiriyorsun. Bu ne perhiz ne lahana turşusu derler adama. O zaman İrfan'ı ne günahı vardı? Tezatlık var tezatlık.

      Sil