Powered By Blogger

2 Ocak 2017 Pazartesi

Sneijder'in annesine insafsız eleştiri...

     Sneijder’in annesi açıklama yapmış. Son bu Reina saldırısından sonra, artık oğlunun İstanbul’da kalmaması gerektiğini ve futbol hayatına başka bir yerde devam ettirmesi gerektiğini söylemiş.  Sözde muhafazakar olan bir gazete ise, bu açıklama için şöyle bir başlık atmış: “Sneijder’in annesi saçmaladı” diye. Kadın niye saçmalamış olsun. Kadın bir anne olarak, telaş etmiş. Hem de o gece, Sneijder ve eşinin orada olma gibi bir durumları da varmış. Sonradan başka yerde yeni yıla girmeye karar vermişler. Kadının duyduğu telaş senin, benim, hepimizin annesinin duyabileceği gibi bir endişe. Birde duruma tersten bakalım. Ya yurt dışında bir futbolcumuz olsaydı. Ve bu patlama orada olsaydı. Ve o futbolcumuzun annesi de, “Oğlumun artık orda kalmasını istemiyorum. Onun için korkuyorum. Ülkesine dönsün istiyorum” deseydi. Yine aynı gazete, o anne için de, “Saçmaladı” diye başlık atar mıydı? Biraz empati yapın ya empati. Eğer bunu diyen bir Türk annesi olsaydı, o gazete şimdi çoktan o anneyi, vatan haini ilan etmiş bile olabilirdi. Üstelik bu başlığı Sneijder’in yaptığı o gurur verici açıklamadan sonra yapıyorlar. Ne demişti Sneijder, “Burada olduğum sürece bir Türk gibi davranacağım”. Her şeyi geç. Adamın sırf bu içten açıklaması için, o başlık atılmaz. Adamın bu haberi okuduğunda yaşayacağı moral bozukluğunu bir düşünsenize. “Ben böyle bir açıklama yapmışken,annem için nasıl başlık atıyorlar?” der ya. Birde sabahtan akşama Osmanlı derler. Tamam, Osmanlı diyorsun da. Osmanlı’nın hoşgörüsü nerede mübarek? Sizin yaptığınız linç etmek olmuyor mu? Osmanlı’ya bakıyorsunuz ama görmüyorsunuz.

sneijder, kemal sunal filmleri, güncel

                                                          KEMAL SUNAL FİLMLERİ
                                                        KOMEDİDEN İBARET DEĞİL
     Kemal Sunal filmlerinin sonlarına hiç dikkat etiniz mi? Daha az önce, bir tane filminin son sahnesine denk geldim. Gerçi onun filmlerine denk gelmemek gibi bir şansınız yok. 24 saat filmleri dönüyor televizyonlarda. Az önce sonuna denk geldiğim filmi, Şark Bülbülü’ydü. Final sahnesinde Kemal Sunal, “Artık ağalık dönemi bitti. Kendi köyümüzün ağası kendimiz olacağız” diyordu. Evet, Kemal Sunal filmleri komik. Ama sonunda toplumun en büyük yaralarından birine parmak basıyor ve doğru yolu gösteriyor. “Ağalık” sistemine karşı çıkıyor. Bazıları diyordu ya, “Ha Kemal Sunal filmleri, ha Recep İvedik, ikisi de aynı” diye. Onlara buradan duyurulur.  Recep İvedik hangi filminde sosyal yaraya temas etmiş?

8 yorum:

  1. Kemal Sunal filmlerini Recep İvedik filmleriyle karşılaştırmak,Kemal Sunal'a büyük haksızlık olur...

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki gazetecilik etiğini bilmeden bu işi yapan ve bu tarz gazeteleri alan insan çok fazla. Yazık çok yazık. Artık hepimiz korkar ve endişelenir olduk bundan daha normal bir şey yok bu ülkede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir annenin endişesi onlar için normal değil işte.

      Sil
  3. Aynen hep dikkat etmisimdir bir anlam var Kemal Sunal filmlerinin temelinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle, boş, sıradan filmler değil Kemal Sunal filmleri. Ama değerini düşürmek isteyenler var işte.

      Sil
  4. Sneijder'e harbiden ayıp etmişler ama ne olursa olsun ben gideceğine inanmıyorum. Gerçi geçenlerde transfer olacak diye bir haber duydum ama bakalım ne yapacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de büyük ayıp. Burda keyfi yerinde gibi gideceğini sanmıyorum :)

      Sil