Powered By Blogger

1 Ocak 2017 Pazar

Reina, acının merkezi oldu...

     Şimdi bazıları eleştiri yapıyorlar, “Her terör saldırısından sonra hükümet yetkililerinden aynı açıklama geliyor. Terör bizi yıkamaz. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacak. Hep aynı sözler, aynı sözler” diyorlar. İyi de güzel kardeşim, ne desin adamlar? “Teröre yenileyeceğiz” mi desin? Onlar da bu ülkenin insanı. Onlar da bu durumun farkındalar. Ama bu ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olarak, bu açıklamaları yapmaları çok yerindedir. Hem de hemen yapmaları yerindedir. Millet, 15 Temmuz gecesi ne yaptı? Baştaki lideri, Cumhurbaşkanı ne dediyse onu. Millet bakacak, görecek. “Hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, bak dimdik konuşuyorlar. Kendilerinden eminler” diyecek. Kendini yönetenlerin bu halini görüp, oda moralini üst seviyede tutacak.

reina saldırısı, yetkililerin saldırılar sonrası açıklamaları, güncel

                                             BEKLENMEDİK YERDEN VURULDUK
     Gece boyunca yeni yıl için o kadar iyi dileklerde bulunduk, güldük, eğlendik. Ama yeni yılı bize zehir ettiler. Reina’ya saldırı oldu ve 39 kişi hayatını kaybetti. Yine ülke olarak üzüntüye boğulduk. Akşam haberlerinde izledim. O kadar da önlem alınmıştı oysa. Özellikle akşam 16:00’dan sonra, kamyonların Taksim’e, Ankara’da da Kızılay’a girmesi yasaklandı. Bu büyük meydanlara girenler, teker teker arandı. Her yılbaşında olduğu gibi, kimi polisler simitçi, kimi polisler Noel Baba oldu. Geçen yıllara göre, önlemlerin daha üst düzeyde olduğu belliydi. Ama hiç beklenmedik bir yerden yapıldı saldırı. Reina’yı hep bir eğlence mekanı olarak duyardık. Bu sefer Reina, acının mekanı oldu.
                                                       BİZİ YENEMEYECEKSİNİZ
     Şimdi şu belli oldu ki: Daha başka saldırıların olması muhtemel. Bu saldırıların olması ne kadar muhtemelse, muhtemel olmayan bir gerçeklikte var ki, ne olursa olsun bu ülkenin, ülkemizin yıkılmayacağı, ayakta kalacağıdır. Ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, bu ülke var olmaya devam edecek. Gerçi bende siyasiler gibi konuşmaya başladım ama. Sizin de içinizden bunu haykırmak gelmiyor mu? “Ne yaparsanız yapın, bizi yenemeyeceksiniz” diye avaz avaz bağırmak. Bu ülke neler gördü. Hepsinde de bir şekilde kendini kurtarmayı başardı. Yine başaracak. Evet, üzgünüz. İnsanlarımız ölüyor, içimiz kan ağlıyor, moralimiz bozuluyor. Ama her şeye rağmen yine de ayakta olmalıyız. Birbirimiz için.

4 yorum:

  1. Güzel dileklerde bulunduğumuz yeni yılın umutları yaklaşık 2 saat sürdü ne yazık ki :( BArışın hakim olduğu günleri en yakın zamanda görebilmek umuduyla...

    YanıtlaSil
  2. Anlatmakta yetersiz kalınan üzüntüler bunlar :(

    YanıtlaSil