Powered By Blogger

28 Ocak 2017 Cumartesi

Evet ya da hayır diyenleri linç etme...

     Yine bir referandum, yine bir evet-hayır tartışmaları. Artık bunları yazmaktan, konuşmaktan sıkıldık ama maalesef değişmiyor. Hayır diyen kendine, evet diyen kendine. Birini hayır dedi diye şucu yapmayın. Birini evet dedi diye ocu demeyin. Ama bunlar boş laf. Dibine kadar ocu-bucu deniyor yine. Murat Boz, “Evet” dedi diye, bilmem CHP’nin Zonguldak neycisi, “O bizim evladımız değil” demiş. Ne alakası var aga. Saçma sapan bir açıklama işte. Toplumda saflar keskinleşti. Bizde oyunun kuralları böyle. Birlik falan hikaye. Bizde böyle bir toplumuz işte. Bizden olmayanı yerin dibine sokar, vatan haini ilan ederiz. Bunlar bizim için basit işlerdir. Ayrıştırmak genlerimize işlemiş bizim.

referandum, evet-hayır tartışmaları, murat boz, güncel

14 yorum:

  1. Ne zaman konuşmak ne zaman susmak gerekir bilmiyoruz. Herkesin hayırı eveti kendine. Her şeyi ayrışmaya çevirmek, karşımızdakinin fikrine saygı duymamak alışkanlık oldu. Birlik beraberlik deyip ilk fırsatta tam aksini yaparsak ha evet demişiz ha hayır bir kıymeti var mı? Ne hayır ne evet hayr olan ne ise o olsun demek zor mu bu kadar? Çatışma kültürü özgüven saygı duymak popüler deyimle eziklik sanılıyor, o zaman yazık bize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten yazık bize. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  2. Kendilerine saklasınlar oylarını. Açıklamak zorunda değiller. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da bir seçenek tabi. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  3. İki seçenek var. Evet çünkü şundan dolayı...Hayır çünkü gerekçem bu..dedikten sonra kimsenin yalakası olmamak lazım. Önemli olan doğru bildiğimizin peşinden koşmak. Ülkenin geleceğini bize soruyorlarsa vereceğimiz oy o kadar da kıymetsiz değildir. Bilinçli olalım ve bu konularla daha çok ilgili olalım. Teşekkürler yazı için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yalakaları, trolleri geç zaten kardeşim. Onlarla muhatap olmaya değmez. Ama sadece oyunun rengi belli etme diye kimseye düşmanca tavır takınılmamalı. Bunu hem evetciler hem hayırcılar için söylüyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Benden olsun çamurdan olsun, mantığı. Herkes kendini haklı görüyor ama karşı düşüncede olanı fikirleriyle değil de sesini yükselterek, hakaret ederek sindirmeye çalışıyor. Karşısında sinen insan görünce de hoşuna gidiyor. Yine toplumu geriyorlar, ayrıştırıyorlar ve bundan zevk alıyorlar. Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesini yükseltmek, hakaret etmek bunlar ne pespaye hareketlerdir ya. Bu tür davranışlardan kurtulduğumuz gün demokrasi kültürümüz oluşmuş demektir. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  5. Linc kulturu bizim toplumumuzda yillardir yerlesmis. Kendi tabanini guclendirmek adina tum partiler tarafindan hep tesvik edilmis. Cunku cok kullanisli. Bu saflasma ve taraf tutma bir tur kontrol mekanizmasi. Kitleleler bu sekilde hareket ettirilebiliyor. Fakat en buyuk yan etkisi ise, ne denildigine dikkat etmeden sadece kendi safinda olmadigi icin dusmanliga zemin hazirliyor olmasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrol mekanizması çok güzel bir tespit olmuş. Kitleler kolayca yönlendirilebiliyor. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  6. sevgili cem en kısa zamanda senden bir erkan yolaç ''evet-hayır'' yarışması yazısı bekliyorum :)

    YanıtlaSil