Powered By Blogger

11 Aralık 2016 Pazar

Vodafone Arena yakınındaki patlama...

     Banyodan çıktı, odaya geçti. Banyoya girerken, sobanın üst kapağını tamamen açmış ve yan tarafındaki kolu sonuna kadar çekmişti. Böyle yaptığında içerisi sıcacık olurdu. Ama soba bitmeye yakın olduğu için, içerisi öyle çok sıcak değildi. Ilık bir yapısı vardı. Sobanın yanında biraz ısındı. Sonra yorganın içine girdi ve eline telefonu aldı. Bakalım o banyodayken neler olmuştu? Bloğuna yorum bırakan var mıydı ya da bugünkü okunma sayısı kaça ulaşmıştı? Yorum bırakan yoktu. Okunma sayısı da yükselmemişti. Daha 100 okunma sayısına bile ulaşmamıştı. Telefonu bir kenara koydu. İşyerinden okunması için evrak vermişlerdi. Onları alıp, tekrar yorganın içine girdi. Zaten 3-4 sayfalık bir şeydi.

vodafone arena, istanbul, yayın yasağı, patlama, güncel
Yine canımızı yakan bir haber

                                             İÇERİSİ BUZ GİBİ OLMUŞTU
     Okurken gözleri kapanmaya başlamıştı. Zor bir halde sayfaların hepsini okudu. Sonra evrakları kenara bıraktı. Başını yastığa koydu. Yorganı tamamen üstüne çekti. 2-3 saat kadar uyumuştu. Kalktı. Soba sönmüştü. İçerisi soğuktu. Şimdi kömür kovası koysa, içeride sıcaktan durulamayacaktı. Birkaç odun attı. Üstüne fındık kabuğu atıp, sobayı yaktı. Çayı koydu. Televizyonu açtı. O Ses Türkiye’ye bakıyordu. Bir ara reklama girdi. Diğer kanallara zap yaptı. Haber kanallarını açtı. AKP ile MHP’nin anlaştığı Başkanlık sistemi, bizim yeni isimlendirdiğimiz adıyla, Cumhurbaşkanlığı yasası meclise sunulmuş, o konuşuluyordu. Tekrar, O Ses Türkiye’ye döndü. Yine reklama girince, hemen haber kanallarına döndü. Bir de ne görsün. Tüm haber kanalları kırmızıya bürünmüş, son dakika haberi olarak, İstanbul’daki patlama haberini veriyorlardı.
                                                      YİNE PATLAMA
     “Yine mi patlama olmuş ya” dedi. Patlama, hem de Vodafone Arena’nın yakınında olmuş. Bu akşam, Vodafone Arena’da Beşiktaş- Bursaspor maçı vardı. Neyse ki patlama, maç bitiminden bir saat sonra olmuş. Ya o patlama, tam taraftarlar staddan ayrılırken olsaydı, durum ne olurdu? Şimdilik 20 yaralının olduğu söyleniyor. Şükür, şu an için ölüm haberi gelmedi. Şimdi patlama Vodafone Arena’nın yakınında olduğu için, “Bir de spor kanallarına bakayım. Onlar ne diyorlar?” deyip, kanalları gezdi. Trt Spor, hiçbir şey olmamış gibi, normal yayın yapıyordu. Ntv Spor ise, Ntv ile ortak yayına geçmiş. A Spor’da da saldırı konuşuluyordu. Erman Toroğlu saldırı hakkında da, aynı futboldaki gibi açık ve net konuşuyordu. Tam o ara program sunucusu Serkan Korkmaz haberi verdi. “Telefonuma Anadolu Ajansı’ndan bildirim geldi. Saldırı ile ilgili yayın yasağı geldi” dedi. Duyduğu bu haber, onda hiçbir şaşkınlık yaratmadı. Artık alışmıştı yayın yasağı haberlerine. 


8 yorum:

  1. O kadar alıştık artık değil mi? Yazık... İçinde bulunduğumuz durumu nasıl da güzel ifade etmişsin.

    YanıtlaSil
  2. Çok üzgünüz yine. Ne yazılır böyle anlarda, acılarda onu bile bulmak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki çok klasik olacak ama kelimeler yetmiyor anlatmaya.

      Sil
  3. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Ölenlere rahmet, yakınlarına da sabır dilerim😔 Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bugün hakikatle yüzyüze geldik. 28 ölü. Diyecek söz yok. Televizyon kanallarının aynı ülkede yayın yaptıklarına inanamıyorum. Seyretmeyip, internetten gazete okuyorum. Başımız sağ olsun Cem. Kalemine sağlık. Kandilin mubarek olsun. Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milletimizin başı sağ olsun. Kandilimiz mübarek olsun.

      Sil