Powered By Blogger

12 Aralık 2016 Pazartesi

Asgari ücret 1600 lira mı oluyor?

Asgari ücret komisyonu, ikinci kez toplanmış. Tabi, bir karar çıkmamış. Bizde asgari ücretli çalışanlar olarak, bu toplantıları takip ediyoruz tabi. İşçi sendikası, asgari ücretin 1600 lira olmasını istiyor. Ama herkes biliyor ki, bu hayalden öteye geçemez. İşveren asla bunu kabul etmez. Hele ki, Dolar almış başını gitmişken. İşçi sendikası sadece 1600 lira istemekle kalmamış. Aynı zamanda, asgari ücretten vergilerinde kaldırılmasını istemiş. Olması gereken bu zaten. Zaten, kuş kadar maaş alıyoruz, ondan da vergi alınıyor. Ama şu ülkedeki her vatandaş, istisnasız biliyor ki, bu ülkede, asgari ücretten vergi kalkmaz. Ama insan bir an için, asgari ücretin 1600 lira olduğunu hayal edince ve üstüne üstlük, verginin de olmadığını düşününce, hayat toz pembe oluyor anda.

asgari ücret, asgari ücret komisyonu, güncel
Asgari ücret yine en asgariden artacak

                                         ASGARİ ÜCRET ŞÖYLE OLABİLİR
     İşveren tarafı, tabi ki 1600 liraya yanaşmıyor. Yani şu durumda da, işverene hak vermemek elde değil be kardeşim. Adamlar Dolar’la iş yapıyorlar. E Dolar’ı tutabilene aşk olsun. Biz asgari ücretin 1350 ile 1400 lira arasında olacağını düşünüyoruz. Gerçi ocak ayında da otomatik katılım başlayacak, bi miktar da ondan kesecekler. Yani, zam yapılması yine bir şeyi değiştirmeyecek. Bu otomatik katılım da, bireysel emeklilik oluyor. Devletin emekliliğine, ek bir emeklilik diyebiliriz. Eğri oturup, doğru konuşalım. Asgari ücret konusunda yapabilecekleri iki şey var. Ya ilk altı ay için 30 lira, ikinci altı ay için 30 lira, ya da ilk altı ay için 50 lira, ikinci altı ay için 50 lira.
                                    KOMİSYON MUHABBETE TOPLANIYOR
     Arkadaşlarla son günlerde takılıyoruz birbirimize. “Bizim Asgari Ücret Komisyonu toplanmış yine” falan diyoruz. “Boşa toplanma abi. Onlardan bir şey çıkmaz. Onlar çay içip kurabiye yemek için toplanıyorlar. Asgari ücrete daha ilk toplantıda karar vermişlerdir belki de. Şimdi sohbet-muhabbet için toplanıyorlardır” diyoruz. Ya zaten bakan söyledi. Bu 1600 lira muhabbetlerinden sonra, “Kısa mutluluklar, uzun zamanda bize sorun yaratır. Gerçekçi olmalıyız” dedi. Ocak ayının başına kadar karar vermek durumundalarmış. Biliyorum 1600 lira olmayacağını ama, yine de merak ediyorum bakalım, hangi rakamda uzlaşacaklar?

6 yorum:

  1. Makul bir ücrette anlaşırlar dilerim Cem. Bilgilendirme için sağ ol.

    YanıtlaSil
  2. 1600 TL bile az aslında :( İnsanca yaşayacağımız şartların olmasını diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. 1600 tl az yaaa:( Olması gerekenden çok az... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşam koşullarında daha da fazla olmalı katılıyorum sevgiler

      Sil