Powered By Blogger

31 Aralık 2016 Cumartesi

2017'de bunlar olur mu?

     2017 yılı için bloglarda, sosyal medyada, en güzel dilekler birbiri ardına sıralanıyor. Ben şimdi onlara girmek istemiyorum. Neden derseniz? Tekrara düşmek istemiyorum. Ben 2017’ye farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Nasıl bakacağım peki? Şöyle ki: “2017 yılında bunlar olacak mı?” diye sordum kendime. Sorduğum bu soruları, sizlerle de paylaşmak istedim. Mesela Avrupa Birliği’ne girebilecek miyiz? Şaka şaka. Bu soruyu soranı döverler be. Adamlar almayacaklar belli. O yüzden bu soruyu geçiyorum. Avrupa Birliği’ne giremeyeceğiz, orası belli. Ya peki Şangay beşlisine? Bak bunda ümit varız. Başka bir soru daha. 2017’de yapılacak referandumda, Cumhurbaşkanlığı sistemi %50’nin üzerinde oy alabilecek mi? Birde siyaset dışı bir soru geldi aklıma. Bu sene Eurovision’a katılacak mıyız? Bu sene katılacağımıza dair söylentiler vardı ama, son durum nedir bilmiyorum. Nasıl, 2017’ye sorularla bakışım hoşunuza gitti mi? Ve bu sorulara cevaplarınız neler? Sizler bu konularda ne düşünüyorsunuz?

2017, istanbul elektrik kesintisi, yeni yıl hedefleri, güncel

                                                   YILBAŞINA DONARAK GİRMEK
     Ya, iyi güzel, yılbaşı akşamı bir şeyler yiyip içiyoruz, tv falan bakıyoruz. Ama şu anda İstanbul’un bazı semtlerinde elektrik yok. İnsanlar, herhalde yeni yıla böyle gireceklerini hiç düşünmemişlerdi. Hadi geçtim yılbaşını da. Kombiler elektrikli. Eee, elektrik yok. İnsancıklar soğuktan donuyorlardır. Haberlerde izledim, yaşlı bir çift, “Yorganı çektik üzerimize, öyle yattık” dedi. Haberi yorumlayan da iyi yorumlamış, “İstanbul’lu sadece dışarda değil, evinde de kat kat giyinip oturuyor” diye. Bakanlıktan yapılan ilk açıklama, yoğun kar ve tipi nedeniyle 60’dan fazla elektrik direğinin yıkıldığıydı. Sonra sabotaj olabileceği ve araştırılma yapıldığı açıklaması geldi. Aga, yaz ayı olsa sorun değil de. Şimdi kış ayı. Çoluk çocuğu, bebeği olan vardır. E bunun yaşlısı da var. O yüzden, dilerim en kısa sürede elektrik arızası giderilir ve insanlarda soğukta kalmaktan kurtulurlar.
                                          YENİ YILA HEDEFLER KOYMUYORUM ABİ
     Bazılarımız, “2017’de şunları, şunları yapacağım” diye hedef belirler kendine. Ben böyle hedefler belirlemeyi bıraktım. Çünkü neyi hedeflersem, yapamıyorum abi. Hedeflediğim şeyin en kötüsünü yaşıyorum. O yüzden kendime hedef koymuyorum. Kafamda illaki yapmak istediğim şeyler oluyor. Ama onları hedef olarak koymuyorum kendime. Elimden geleni yapıyorum. Ne kadarını yapabilirsem, “Kabulümdür” diyorum.  Ohh, mis gibi. Böylelikle moralim de bozulmuyor.

10 yorum:

  1. hayatında değişiklikler yapabilirsin bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişikliği hedef olarak koyunca o iş olmuyor :) O yüzden hedef olarak koymuyorum."Elimden geleni yaparım. O hedefi tamamına ulaşamasam bile hiç olmazsa elimden geleni yaptım" derim. Böyle takılıyorum artık :)

      Sil
  2. Bana göre şu saydığın şeylere ülkece katılmasak da olur... Huzur olsun yeter... Dün yine bir terör saldırısı bir sürü can aldı. Yakında sokağa çıkamıycaz yaaa:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ya. Sabah kalkınca öğrendim. Tat tuz bırakmadılar millette. Sevgiler.

      Sil
  3. Yeni yıl için önemli planlarım yok aslında benim de.Yaşayacağız ve göreceğiz :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabaa...Hikaye Kalpli Kadın'ın blog keşif etkinliğinde gördüm blogunuzu.G+ ekledim.Ben de
    http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/
    sayfama beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Umarım 2017 herkes için iyi bir yıl olur. Yeni yılın girdiğimiz ilk saatlerinde ülke çapında yeni yılın sevincinden üzüntüye dönmek herkes kötü oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de çok kötü bir başlangıç oldu. Yorum için teşekkürler.

      Sil