Powered By Blogger

27 Kasım 2016 Pazar

Facebook ve İnstagram'da aynı gönderiyi paylaşmak...



     Hepimiz günlük olarak birkaç kere, bazılarımız yüzlerce kez, Facebook ya da İnstagram’da  ne var ne yok diye bakıyoruz. Mesela ilk Facebook’a bakıyorsun. Birkaç kişi fotoğraf paylaşmış. Sonra geçiyorsun İnstagram’a. Bakıyorsun aynı fotoğrafları İnstagram’da da görüyorsun. Daha az önce Facebook’da beğenmiştim. Aynı resimleri burada görüp beğenmek, rutine düşmüşüm gibi hissettiriyor bana. Böyle olunca da ha İnstagram’a bakmışssın, ha Facebook’a, hiçbir farkı olmuyor. Bu durumda ikisinden sadece birini aktif olarak kullanacağım gibi. Ama orda da şöyle bir sorun var. Her arkadaşımın İnstagram hesabı yok. Facebook’u kullanacağım ama fazla değil. Aslında ben şöyle bir ayrım yaptım. Blog arkadaşlarımın hepsi İnstagram’da.

Facebook ve İnstagram'da aynı gönderiyi paylaşmak


 
SOSYAL PLATFORM AYRIMI
     Bunun dışında, yeni arkadaşlarım da genelde İnstagram hesaplarını aktif kullanıyorlar. Onlarla da İnstagram üzerinden iletişim halindeyiz. Yani Facebook, uzun süreli arkadaşlarımla iletişim halinde olduğum sosyal platform. İnstagram ise, blog arkadaşlarım ve yeni arkadaşlarımla iletişim halinde olduğum sosyal platformum. Peki ben böyle konuşuyorum da. Bazı arkadaşlarım diyebilirler. Sen blog yazılarını, hem Facebook hem de İnstagram’da paylaşıyorsun. Ben bu soruya, “O ayrı” derim. Blog yazarları, yazılarının her zaman geniş kitlelere ulaşmalarını isterler. O yüzden her blog yazarı, yeni bir yazı yazdığı zaman, bu yeni yazı haberini Facebook, İnstagram, Google+, Pinterest ve Linkedin’de paylaşır. Hem, bunun dışında az önce de bahsettiğim gibi, bazı arkadaşlarım sadece Facebook’u kullanıyorlar.
                                      PAYLAŞIMLARI BEN YAPMIYORUM
     O yüzden, ister istemez yeni yazı haberini Facebook’da da paylaşıyorum. Blog dışında paylaşımlara gelirsek de. Mesela arkadaşlarla bir mekana gittik. Paylaşım yapacağız. O paylaşım işlerini de ben yapmıyorum. Yanımdakiler yapıyorlar o işi. Ama ben ayrıca gidip, İnstagram’da da paylaşmıyorum aynı fotoğrafı. Ne zamandır bu konu üzerine yazmayı düşünüyorum da. Ama bir türlü iş güç derken, fırsat bulup klavyenin başına geçip yazamıyordum. Kısmet bugüneymiş. Aslında bu iyi bir Pazar yazısıydı. Ama gün içinde yazamadım yine. Kaldık yine Pazar gününün son saatlerine. Şu anda yarın iş var diye moraller bozuktur. En azından yazıyı okuyup rahatlarsanız ne mutlu bana. 

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/gPFrF6HPoNk



32 yorum:

  1. Daha çok kitlelere yazımız ulaşsın diye biz de biz de sosyal medyada yazımızın linklerini paylaşıyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz blog yazarlarının bu tutumunu ifade etmeye çalıştım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Cem ben eskiden face,de paylaşıyordum ama hesabımı kapattım. İnstagram hesabımı yeni açtım. Meğer orada da paylaşılırmış. Ben bu işin paylaşım kısmını anlayamadım gitti. Merak ettiğim bir şeydi. Sağ ol bilgilendirme için :)

    YanıtlaSil
  3. Farklı sosyal ağlarda paylaşmış olmanın bence garip bir tarafı yok. Aynı sosyal ağda bir yazının kırk kez paylaşılmış olduğunu gördükten sonra artık hiçbir şeye hayret etmiyorum.
    Son yazımda ben de bundan yakınmıştım. Biz ne desek boş, herkes bildiğini okuyor bu âlemde. Muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yazıyı kırk paylaşmak bunaltıyor beni. Hatta o kadar ki o kişiyi takipten bile vazgeçebiliyorum sırf o yüzden. Muhabbetle.

      Sil
  4. Cem, sevgili 'Evren'in Günlüğü' son postunda senin bu yazını örnek göstermiş ki, çok bilgilendirici yazıları var. Senin adına çok sevindim. Bilgine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kendisini bende takip ediyorum. Ama yazımı örnej gösterdiğini bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler :)

      Sil
  5. facebook da kullanıyorum ama daha çok ınstagramcıyım ben. :)

    YanıtlaSil
  6. Blog, İnstagram, Facebook herkesin kendi dünyası. Ben de şahsen o an neyi uygun bulup istiyorsam onu paylaşıyorum. Kasmıyorum yani. Bir de kardeş Instagram'da paylaşımın altına blog yazımın uzantısını koyuyordum ben de önceden. O bölüm tıklanmıyor ve kopyalanmıyor. O yüzden pek faydalı değil. Doğrusu uzantıyı profil sayfasına koymakmış sonradan öğrendim. Yazdıkça değiştirilecek yani. Hoş ben şimdi onu da yapmıyorum da, aklında olsun diye dedim ⭐

    YanıtlaSil
  7. Normalde facebooku aktif olarak kullanmıyorum ama halam amcam akrabalarım hep facebookta o yüzden kapatmıyorum hesabımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook hesabımız var mı var. Ama dediğin gibi o kadar aktif değiliz artık. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Hep düşündüğüm, ama hep yazmayı ertelediğim bir konuyu dile getirmişsiniz. İyi ki yazmışsınız. Biraz yorumlara da baktım, herkes dertli. Küçük aralar vererek 8 yıldır blogdayım. Değer verdiğim arkadaşlarımın face book önerilerine sıcak bakamıyorum. Bir okyanus gibi geliyor.
    Birkaç aydır İnstagramdayım. Önce çok hoşuma gitti. Fotoğraf çekmeyi de, yazı yazmayı da seviyorum. Ancak orada da açık hesap değil, gizli hesap açmak lazım.

    Yayınlar konusunda: İng' de uzun yazamıyorsunuz. Belli sayıda karakter hesabı var. Face book hesabım yok, ama Mersin Alzheimer Derneği yazı ve şiirlerimi Face Book.'da paylaşıyor. Ben dün İng'de paylaştığım bir şiire yazı ekleyerek bugün blogda paylaşıyorum.
    Okuma oranı çok düşük bir ülkede okuyanların hala yeterli sayıda olduğunu düşünmüyorum. Keşke daha çok insan okusa, resimleri seyredip sadece emojileri kullanmasa...
    Pazar günü olsa dahi uzun yazdım. Zamanınızdan almam umarım.
    Esenlikler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyada da hep aynı sorunlar. Yok karakter sorunu yok bu sorunu. Hem sosyal medya suya yazı yazmak gibi geliyor bana. Ama blog tapulu evimiz gibi. Tapulu arazimiz gibi. Her zaman buradayız. Ekranı kaydırıp geçebilecekleri bir mecra değil burası. Sizin gibi deneyimli bir blog yazarının her zaman yorumlarını beklerim. Böyle uzun yazmanız yazıma değer verdiğinizi gösterir. Bu benim için kıymetli. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Faceook yetmiyor instagramda paylaşıyorlar , yetmiyor hikaye yapıyorlar , yetmiyor whatsapp durumunda paylaşıyorlar , yetmiyor snap atıyorlar , yetmiyor ... Yetmiyor ... Bıktık usandık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma sorma bunalıyor insan. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  10. Valla ben yazıyı her zaman paylaşmıyorum sosyal medya hesaplarında kafama göre

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel demişsin, blog tapulu evimiz gibi! Bunu çok beğendim 👍

    YanıtlaSil
  12. facebook da yaptığım paylaşım instagramda nasıl görünür ? bunu nasıl yapacağız ? instagramda yapılan paylaşım facebook ta görünüyor onda sıkıntı yok biz tam tersi nasıl yapılır onu arıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olmayı çok isterdim. Ama bu konuda bilgim yok maalesef.

      Sil
  13. en güzeli blog.instagramıda seviyorum ama facebook daha özel bir yer benim için.kızım facebook u yaşlılar kullanıyor diyor:))

    YanıtlaSil
  14. Sanırım bu konuda ben uzaylıyım :))
    Elinize sağlık bu bilgi aktarımı için.

    YanıtlaSil
  15. Tek bir sosyal medya mecrasını kullanmayı yeğliyorum. Farklı platformlar çok daha fazla kişiye ulaşmaya aracılık etse de kafam karışıyor benim. Gerçi artık senkronize sayesinde rahatlıkla birçok platforma tek tuşla paylaşım yapılabiliyor. Bilgilendirme için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog en güzeli :) Çok fazla sosyal medya insanın zamanını çalıyor.

      Sil
  16. Artık her ikisinde de paylaşmak kolaylaştı. Bir tik onayı ile yazın hem Instagram'da hem de Facebook'ta paylaşılıyor. 2016'da yokmuştur böyle bir özellik. :)

    YanıtlaSil