Powered By Blogger

31 Ekim 2016 Pazartesi

Notlarım #2...

                                         KÖTÜ BİR CEM YILMAZ FİLMİ
     *Geçen perşembe akşamı tv8’de Cem Yılmaz’ın, Ali Baba ve Yedi Cüceler filmini izledik, evdekilerle. O film için harcadığım iki saate yazık oldu resmen. Eğer bu filme para verip gitmiş olsaydım o parama, o kadar acırdım ki. Pek Yakında gibi bir filme imza atmış Cem Yılmaz, nasıl böyle bir film yapabilir, aklım almıyor. Merak ediyorum, bu senaryo için çok düşündü mü? Cem Yılmaz, her filmde daha iyiye gideceğine, daha kötüye gidiyor. Bu konuda yönetmen, senarist arkadaşları vardır. Bir onlara sorsun, danışsın. “Ben nerede hata yapıyorum?” diye. Şunu söyleyeyim: Cem Yılmaz’ın filmine para verip gitmem. Ama stand-up olursa, gönül rahatlığıyla paramı verip, izlemeye giderim. O konuda bir numara.  

Cem Yılmaz, güncel, notlarım, Trump, Beyaz Show
Notlarımı üç konuda topladım

                                              TRUMP SEÇİLİRSE…
     *Trump, ABD başkanı seçilirse ABD’ye müslümanları dediği gibi almayacak mı? Ya da Meksika sınırına duvar çektirecek mi? Trump, bu dediklerini yapamaz. Neden peki? Çünkü ABD ve diğer büyük devletlerde bir devlet politikası vardır. Bu politika, Obama’ya ya da Trump’a göre değişmez. Eğer devlet politikasının içinde varsa ancak Trump, müslümanları ABD’ye sokamaz. Bunun dışında kafasına göre iş yapamaz. Maalesef bizde bir devlet politikası yok. Gelen hükümetlere göre iç-dış politika her şeyimiz değişiyor. Bırak hükümet değişmesini, milli eğitim bakanı değiştiğinde, eğitim sistemi baştan aşağı değişiyor. Bizim de bu yapıyı devlet geleneğinde oturtmamız gerekiyor. Hedefi belirlemeliyiz ve gelen tüm hükümetler o hedef doğrultusunda hükümet etmeliler.
                                BEYAZ SHOW FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ
     *Beyaz Show, bundan sonra turne yapacakmış. Avrupayı dolaşacakmış. Bizde onları izleyeceğiz. Bence çok saçma. Yıllardır bu programın yapılış tarzı var. Şimdiden sonra niye format değişikliğine gidiliyor ki? Sorun telefonsa, yayına telefon almazsın. Ya da alırsın, baktın bir durum yaşanacak, hemen alırsın hattan. Bu format değişikliğinin sebebi belli. Geçen sene canlı yayında yaşanan o telefon olayı. Biz yıllardır Beyaz Show’u canlı olarak izlemeye alışmışız. Bazı zamanlar banttan yayın yapılıyor. Oralardan tecrübemiz var ki, banttan yayının hiç tadı yok. Şimdi bilmem nerelere gidecek. Binlerce kişinin önüne. Binlerce kişinin olduğu bir mekanda, canlı yayın yapamazsınız. O kadar kişiyi kontrol etmek zor çünkü. Olmadık durumlar yaşanabilir. Bu nedenle mecbur bant yayın izleyeceğiz. Yani kısacası Beyaz Show’dan eski aldığımız tadı alamayacağız. Ama önyargılı olmayacağım. Yine de ilk programı heyecanla bekliyorum. Beyaz’ı severim. O yüzden bu yeni formatında da başarılı olmasını isterim. 


16 yorum:

  1. Argo ve küfürle güldürme mantığını anlamıyorum. Böyle filmler yüzünden gençlerin konuşmaları küfür dolu. Bu filmi de tahmin edebildiğim için izlemedim. Pek Yakında'yı da sevmemiştim nedense. Trump dilerim seçilmez. Galiba bizim ülkede devlet Hillary için olumsuz bakıyor, internette de öyle haberler yapılıyor gördüm. O yüzden burda dindar müslüman olup da Trump'a oy vereceğim diyen Türkler de var. Allah basiret versin ne diyeyim. Beyaz o olaydan sonra toparlanamadı malesef. Programı çok güzeldi halbuki. Seveni takip edecektir yine. Güzel bir konu ve başlık olmuş erenler ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Emine Hatun bu uzun ve güzel yorum için :)

      Sil
  2. Efendim, Cem Yılmaz'ın filmini ben de izledim, dediklerinize katılıyorum. Stand-up daha mantıklı geliyor dediğiniz gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Değişim her zaman iyidir aslında. Ama bir düzen oturtmadan hop başka bir düzene atlamak değiştirmek can sıkıcı. Belli bir kriterler vardır. Bizde ki tek sorun en tepeye dikilen gözler. O gözler tepelere değilde önümüze dönse muazzam işler çıkar ki zaten başarı anlamında bir çok insanında yaptığı budur. Önümüzü görmemiz lazım karanlıktandeğil aydınlıkta yürümek lazım. Gereksiz olan işler değil. Ali cengiz oyunları değil. Gerçekci ve doğrucu olmak lazım bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim millet olarak aklımız hep Ali Cengiz oyunlarına çalışıyor. Gerçekçi ve dogrucu olmak pek popüler değil.

      Sil
  4. Beyaz Show benim için de çok ayrı . Ben küçükken abim hep izlerdi hiç kaçırmazdı. (hala da öyle.) Küçükken yaz mevsiminden nefret ederdim çünkü yazın Beyaz Show tatile giriyordu. Karanlıktan korkardım ve abim gecenin bir yarısı onu izlerken bende televizyonun ışığında uykuya dalardım. Neyse bu köşeyi çok sevdim yazmaya devam etmelisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm Beyaz Show'luların hissettikleri duygular kardeşim bunlar :) Eyvallah, bende devam etmeyi düşünüyorum. SIzler begendiniz çünkü :)

      Sil
  5. Cem Yılmaz'ın o filmini ben de izledim ve yazık yaa, stand-up yapsın bu adam sadece dedim.
    Trump, Müslümanlardan nefret ediyor. Bu bariz ortada. Ona tek sözüm "bilmukabele" :))
    Beyaz için çok üzüldüm. O gece ben de izliyordum programı. Şu adam gibi adamları üzmeyin be kardeşim. Gidin bir sürü evlilik programı var. Provakasyonunuzu oralarda yapın. Onlara reyting lazım zaten :))

    Sevdim bu notlarım köşesini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ilknur :) Su mizahini seviyorum. BIlmukabele çok güldüm :)

      Sil
  6. Cem Yılmaz'ın Her şey Güzel Olacak dışındaki hiç bir filmini beğenmedin.Stand up yapmada daha başarılı bence...

    YanıtlaSil
  7. Cem Yılmaz' ın filmini para verip izledim ve pişman oldum. Hatta yazı da yazdım. Saçma sapan küfürlü bir filmdi. http://turgayaksoy.blogspot.com.tr/2015/11/ali-baba-ve-7-cuceler-cem-ylmaz-n.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler. İlk fırsatta yazınızı okuyacağım.

      Sil
  8. Cem Yılmaz'a ben pek gülmüyorum zaten nedense. Beyaz Show'a da ne desem bilemedim, güzel olur umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de güzel olur umarım. Yorum için teşekkürler.

      Sil