Powered By Blogger

2 Ekim 2016 Pazar

Hayallerimiz ve biz. Güzel bir mim...

     İş dolayısıyla blog dünyasından bir süredir uzaktım. Bu hafta sonu kim neler yazmış, neler yapmış?” diye takip ettiğim bloglara bir bir baktım. Takip ettiğim bloglardan biri de Ece Evrenin bloğu. Hayaller ve biz diye bir mim yazısını gördüm. Yazısının sonunda baktım, beni de mimlemiş. Yazının yorum bölümüne de yazdığım gibi. “İlk fırsat bulduğumda mimi cevaplayacağım” dedim. Sonunda bir boşluk buldum ve mimini cevaplıyorum.
1)    Hayal kurmaktan hoşlandığınız bir yer ve zaman dilimi var mı?
Şu dünyada en güzel şeylerden biridir hayal kurmak. İnsan hayal kurmasa, umut etmese yaşayamaz ki. Ben hayallerimi ya yalnızken ya da akşam yatağıma yattığımda kurarım. Benim için sessiz bir ortam olacak. Ses olunca konsantre olamıyorum.
2)   En çok nelerin hayalini kurarsınız?
Yazarak para kazanmak istiyorum. Sadece kazanmakla da kalmayıp, tüm geçimimi yazarak sağlamak istiyorum. Mimlerde buna yakın sorular geliyor. Ve ben hep aynı cevabı yazıyorum. Diğer mimlerimi okuyanlardan sıkılanlar olabilir. Ama ne yapayım? Hayalim bu.
hayallerimiz ve biz, hayal kurmak, mim
Hayal kurmak gibisi var mı ya?

3)   Şimdiye kadar çok hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?
Bir çok hayalimi gerçekleştirdim. Mesela kendi paramı kazanmak. İlk maaşı bankadan çektiğim anı hatırlıyorum da. Ne mutluydum. “Sonunda işte. Ben de çalışıyorum ve paramı kazanıyorum” demiştim. Sonra işten başımı kaldıramamak ve tatil yapmak özlemi çekmek istiyordum. An geldi, yoğunluktan başımı kaşıyacak vaktim olmadı. Yıllık izinlerimi iple çektim. O aralar kendi kendime, “Ben de bu duyguları yaşayacak mıydım?” diye sevinçle sormuştum kendime. Tabi bunlar öyle büyük büyük hayaller değil. Ama başkaları için. İnsanlık için küçük, benim için büyük hayallerdi. Diğerlerini de gerçekleştirdikçe, nasip olursa paylaşırım yine sizlerle.
4)   Henüz gerçekleşmemiş ama ille de gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı? Sakıncası yoksa anlat çabuk!
Olmaz olur mu? Kimin yoktur ki? Ama hayat bana şunu öğretti ki: Hayallerin için ölmeye, bitmeye, zorlamaya gerek yok. Elinden geleni yaparsın. Ama olmazsa, gerçekleşmezse her şeyin sonu değil ya. Biraz bu konuda rahat olmak, sıkmamak gerekiyor. Bir sürü insanın yazılarımı okumasını ve yorumlar yapmasını isterim. Ayrıca yeni yazımı heyecanla beklemelerini.
     Bir geleneği bozmuyorum ve Simurg’un Kalemi’ni mimliyorum.

18 yorum:

  1. Hayallerinin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle, demek isterdim ama çokta uçuk hayallerin yok. Rahat olmayı seven birini gördüm, bu cevaplarda. Aslında en iyisi. Benim cevaplarım biraz daha uçuktu sanırım :) Ama senin de dediğin gibi "hayallerimiz bizi ayakta tutan." Dilerim bir sonraki yazını sabırsızla bekleyen takipçilerin de olur bir gün. Mesela şu an benim bildiğim bir kişi(ben) var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bu harika bir cevap oldu :) Senin mim yazın gözümden kaçmış. En kısa zamanda okuyacağım. Daha senin hikayeni bitiremedim. Vakit buldukça giriyorum. Heyecanla okuyorum bölümleri :)

      Sil
    2. İşte bu daha harika bir cevap oldu :) Takip etmene sevindim. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Ne demek her zaman :) Sen böyle hikayeler yazdikca bizler de okumaya devam ederiz :)

      Sil
  2. Güzel bir mim olmuş Cem ellerine sağlık 😊. Aslında da ilginç diyebileceğim hayallerin var 😊. Yani işten başını kaşıyamamak ve tatil yapamamak 😁. Hayallerinin pek çoğunu gerçekleştirmiş olman senin adına sevindirici. Dilerim bundan sonra ki hayallerine de kavuşursun. Ama yine de ara sıra tatil yapmak iyidir ya 😁. Selam ve saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz hayallerimize kavusalim ya :) Yorumun için çok çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Dilerim bu güzel dileklerin gerçekleşir.Bence uzak değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu moral verici yorumun için :)

      Sil
  4. Cem, umarım çok geç kalmadım, bugün off yaptım. Görsel aramaktan gözlerim ferini kaybedecekti az kaldı .Bi'blog kızımın dediği gibi yazılarını bekleyen, mailimle abone olan bir de ben varım yani. Senin yazma konusunda,önce okumakla ilgili radyal temelin var. Dilerim bir gün yazar olarak adını görecek kadar yaşarım. İki dilek oldu bak :) Biri senin için yazmak, ikincisi benim dileğim, o da hayırlısıyla yaşamak. Güzel cevaplardı. Başarılar ve yaptığın için teşekkürler Cem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek elimden geldigince hemen cevaplamaya çalışıyorum mimleri. Hakkımdaki güzel düşüncelerin çok çok teşekkürler :) Dilerim iki dilegin de gerceklesir :)

      Sil
  5. Yazın ve dileklerin çok güzel, her şey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Dilerim hepimizin gönlünce olur :)

      Sil
    2. Bloğumda seni davet ettiğim bir mim var :)

      Sil
  6. abi ya. harikasın bunu biliyorsun değil mi ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Yeni mimler geliyor haberin olsun ;)

      Sil
  7. Her şey gönlünüzce olsun... Hayallerinizin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Hepimizin dilekleri gerçek olsun. Sevgilerle.

      Sil