Powered By Blogger

18 Eylül 2016 Pazar

Şort giyen hemşire vakası...

Bayramın birinci gününden beri konustuğumuz olaylardan biri: Şort giyen hemşire. Hastaneden evine gitmek için otobüse binen hemşire, şortlu diye yolculardan biri tarafindan darp ediliyor. Tekme atılıyor. Yaşanan bu olaydan sonra hemşire otobüsten iniyor. Darp eden kişi ise kaçıyor. Hemşirenin şikayeti üzerine adam yakalanıyor. İfadesinde, "Şort ortama uygun değildi. O yüzden tekme attım" diyor. Ama buna rağmen adam serbest bırakılıyor. Sonradan ortaya çıkıyor ki. Adam psikolojik olarak rahatsız. Manik depresif tanısı konmuş. Adamın kardeşinin ifadesine göre, konan bu tanıya rağmen, adam hastaneye gitmemiş. Bu olayı neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Hangisinden eleştirmeye başlasam bilemedim. En başında bu haberi duyduğumda moralim bozuldu. "Yine mi?" dedim.
şort giyen hemşire, güncel, kadına saldırı
Kimse giyiminden dolayı darp edilemez

BURASI HUKUK DEVLETİ
     Artık ben ülkemde şort giyen hemşire gibi bir olayı, bir daha duymak istemiyorum. Kimse, kimsenin giyimine karışamaz. Hele hele karışmayı bırak tekme atmak, darp etmek, hiç mi hiç kabul edilemez. Burası dağ başı mı kardeşim? Canı isteyen istediğini yapsın o zaman. Burası bir hukuk devletidir. Kimse kendini mahkeme yerine koyup yargılama, sonra da kendi kendine ceza kesme yetkisine sahip değildir. Bu manyaklardan ortalıkta ne kadar çok var ya. Yine başka bir haber. İtin kopuğun biri, bir kıza, "Sevgilim olur musun?" demiş. Kız kabul etmeyince de oda kızı darp etmiş. Bunlar ne kadar can sıkıcı, ne kadar da insanı umutsuzluğa sevkeden haberler böyle. 
       YARGIMIZDAKİ ÇARPIKLIK
     Hemşireye tekme atan adam birde güvenlik olarak çalışıyormuş. Şaka gibi. Böyle psikolojik sorunlu bir adama nasıl iş verilir? Hemşireyi darp eden kim bilir kendi iş yerinde neler yapar. Beraber çalıştığı arkadaşlarının da can güvenliği tehlikede. Peki mahkeme bu durumu soruşturdu mu? O iş yerine, "Bu adamı nasıl çalıştırıyorsun?" dedi mi? Ve beklenen yine olmuş. Adamı serbest bırakmışlar. Bu işler nasıl oluyor anlamıyorum. Bu adamı nasıl serbest bırakabiliyorlar? Madem psikolojik sorunlu alın Bakırköy'e yatırın. Şimdi bu adam yeni bir vukuat yapsa, bunun sorumlusu kim olacak? Bizim yargılama hukukumuzda bir çarpıklık var. Bu çarpıklığı gidermek için daha ne olacak da adım atılacak? Gerçekten merak ediyorum. Şort giyen hemşire olayı dilerim beklenen adımların atılmasını sağlar. 

Foto kaynak : neediyor.com



27 yorum:

  1. Turdan yeni döndüm ve çok şaşırdım.Günlük hayatımda ben de şort giyiyorum.Her tür arkadaşım da var.Kimse de bana bir şey demiyor ben de kimseye.Saygıyı öğrenemedik :( Bir de kim akıllı kim deli valla karıştık galiba.Ülkemizde takip altında olması gereken bir çok psikiyatrik vakanın kafasına göre ortalarda dolaştığını düşünüyorum ne yazık ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu insanların toplumdan uzaklaştırılması gerekir. Gerekli önlemler alınmalı artık. Yorum icin teşekkürler.

      Sil
  2. Üç beş yıl sonrasını merak ediyorum; bir yandan da aklıma bile getirmemeye çalışıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle giderse hepimizin hayal etmek istemeyecegi günler gelecek. Dilerim daha iyiye gideriz. Yorum icin teşekkürler.

      Sil
  3. Dilerim bir şeyler düzelir ama artık gerçekten zor geliyor bana, insanlar çok sessiz, tepkisiz, film izler gibi izliyorlar olanları. Hak yiyenler, katiller, tecavüzcüler, hapçılar vs. ne kadar pis insan varsa sokakta elini kolunu sallayarak dolaşıyor, iyi olanlar da ya mezarda yada sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Bizim "adalet sistemimizin" ortaya koyduğu işin özeti ve sonucu bu aslında. Çok köklü değişiklikler lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötüsü de bu işte. Umutsuzluk. Yaşananlar umut bırakmıyor bizde. İşin kötüsü o köklü değişikliklerin yapılacağını gösteren adımlar da atilmiyor. Sonumuz hayrolsun.

      Sil
  4. Kanunlarımı son derece yetersiz. Bir sürü eksiklikler söz konusu. Üstelik bunlar yetmezmiş gibi yapılan yeni bir düzenleme ile 6 aya kadar hapis cezası alanlar günlük 30 TL'ye para cezasına dönüştürülebilecekmiş. Zaten yetersiz olan adalet mekanizması hepten berbat hale getirildi. Hükümetimizin yargı meselesini acilen gözden geçirmesi gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğin kanunu yeni duydum. Gel bu haberden sonra her şeyin duzelecegini bekle. Dilerim bu olay kanunların yeniden gözden geçirilmesni sağlar.

      Sil
  5. Adalet, Hukuk, Kanun, Özgürlük, Sevgi, Saygı vs. Gerçekten bunlardan biri bile var mı ülkemizde? Eskiden Türk'ün bir saygınlığı vardı. Şimdi işte bu tipleri görüp, tüm Türk'leri aynı kefeye koyuyor dünya. Yazık! Güzel ülkem geri gitmekte sınır tanımaz oldu. Ve ne acıdır ki, bunların daha başlangıç olduğunu biliyoruz. Karşı çıkmak, fikrini söylemek bir yana, giydiğimize kadar karışma hakkını kendilerinde bulabiliyorlar. Bir de kendisine uzatılan mikrofona pişkin pişkin "her şey kontrolüm altında" diyor. Aynı tekmeyi orada ona çakacaksın, bak bakalım psikolojisinde nasıl düzelme oluyor. Bir kaç saat önce izlemiştim haberi ve sinirim bozulmuştu. İçimi dökmek istedim. Her türlü şiddete karşıyım ama bu adam kaşınıyor ne yapayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizin böyle şeylerle anilmasi ne kadar da iç acitici. Piskince cevap vermesi ve de serbest bırakılması. Bunlar bizleri çileden çıkarıyor. Iyi ki içinizi doktunuz :) Her zaman beklerim. Sevgilerle.

      Sil
    2. Teşekkür ederim. Buna sevindim :)

      Sil
  6. İlginç bir şekilde bu davranışlar el altından destekleniyor. Adamı serbest bıraktılar ama neyseki kamuoyu baskısı yüzünden tekrar yakalama kararı çıkmış.

    YanıtlaSil
  7. Eskiden guguklu saatler vardı. Saat başlarını hatırlatan o minik kuş ufacık bir kapıdan çıkar gugguuk guggukk derdi. Hah işte bizdeki hukuk değil gugguuuukkk kardeşim.

    YanıtlaSil
  8. ciddi anlamda komple psikolojisi bozuk manyak bi ülkeyiz. bunlardan o kadar çok ki genelleme yapmadan duramıyorum yani. böyle insanları bi çeşit cihazla tespit edip hitlervari yöntemlerle yok edesim geliyo. aslında hiç şiddet yanlısı vahşi bir insan değilim ama bu ülke benim gibi kedi huylu insanları bile çıldırtır yani. hayret bişi yine sinirlendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularını çok iyi anlıyorum. Sinirlenmemek, olur olmaz şeyler dusunmemek elde değil. Maalesef böyle bir ülkede yaşıyoruz. Son olacağını da sanmıyorum.

      Sil
  9. İnsanların şahsi tercihlerine saygı duymayı öğrenemedik gitti. Ayrıca ülkemizdeki hukuki yaptırımlar caydırıcı olmadığı için böyle davranmaya cesaret edebiliyor insanlar. Bunun gibi hatta daha beter nice olay var. Sistem böyle olduğu sürece de bitmeyecek. Haberlere bir bakın, kan revan almış başını gidiyor. Hiç mi gurur verici güzel bir gelişme olmaz ülkede. Allah milletimizi selamete çıkarsın ne diyeyim ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette güzel şeyler de yaşanıyordur. Ama ilgi çeken, okunan haberler bu tipleri. Duana amin diyorum.

      Sil
  10. Bu duruma benimde öylesine canım sıkıldı ki anlatamam, ülke nereye gidiyor dedim duyunca. Bir de böylelerinin cezasız kalması... Bende bir yazımda yer vermiştim bu mevzuya 1-2 cümleyle. Ayrıca yazınızı okuyunca öğrendim güvenlik olduğunu, inanamadım doğrusu. Allah sonumuzu hayr etsin ne diyebilirimki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. İnşallah bir daha böyle haberler duymayiz.

      Sil
  11. Yahu abi anlamıyorum. Zihniyet yapım sağcı olabilir lakin anlamıyorum..

    Bu durum başörtülü bir bayana yapilsa diye düşünüyorum hapiste olurdu orda olmasa da dışarıda kesin darp edilirdi..

    Yahu bu millet kadının giyimine karismaktan cok canı yandı..

    Bir zaman basortululere zulüm vardı..

    Şunu anlamalıyız ki zulüm kime yapilirsa yapilsin irkina cinsiyetine mezhebine giyimine bakilmaksizin hakkin yaninda durmamiz lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala da karışmaktan canı yanıyor. Bir türlü aşamadık bu işleri. Yorumun için teşekkür ederim kardeşim.

      Sil
  12. kendini terbiye edemeyip etrafını terbiye ediyormuş düşüncesine sahip olan bu zavallilardan öyle çok var ki malesef...'neden yapiyor' yerine 'ben neden böyle düşünüyorum' mantığını kavrayabilse insan, belki bir şeyler düzelir...
    Dilerim biter bu saçmalıklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temennimiz o. Ama pek biteceğe benzemiyor. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  13. Adamın güvenlik olarak çalışması trajikomik :) Kimi koruyacak ki bu şekilde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün işte kimlere emanetiz. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil