Powered By Blogger

13 Eylül 2016 Salı

Mehmetçik emanet reklamı duygulandırıyor...


Mehmetçik emanet reklamı, Mehmetçik Vakfı, izlediklerim

   Mehmetçik Vakfı'nın hazırlatmış olduğu emanet reklamını izlediniz mi? Ben ilk kez izlediğimde o kadar etkilendim ki. "İşte böyle anlatılır" dedim. "Olurda dönemezsem" diyor Mehmetçik. Hemen eşi atılıyor ordan, "O nasıl söz?" diyerek. Tekrar ediyor, "Olurda dönemezsem çocuğumuz önce Allah'a sonra" diyor hamile eşinin karnını tutarak. Tam bu sırada yaşlı bir amca kalkıyor ordan, "Bana emanet" diyor. Sonra bir kadın, sonra bir üniversite öğrenci grubu. Sonra yaşlı amcaların olusturduğu bir grup. Hepsi sırayla, "Bana emanet" ve "Bize emanet" diyorlar. Sonra Mehmetçik trenin kapısından, "Vatan da bana emanet" diyor. Ve sonra eşi ve tüm halk el sallıyor Metmetçiğin arkasından. İnsanı duygulandıran ve gözlerini nemlendiren bir reklam filmi olmuş emanet. Bu reklam filmini hazırlatan Mehmetçik Vakfına ve reklamı hazırlayan herkese teşekkürler. Şimdi o reklamı koyuyorum. İzlemeyenlerin izlemesi, izleyenlerin o güzel duyguları tekrar yaşaması için. Reklamı buradan izleyebilirsiniz. 

Foto kaynak: www.istasy10.net


6 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, gerçekten reklamı izleyip de duygulanmamak elde değil..

    YanıtlaSil
  2. Kaldırımda bağıra çağıra yürüyen, sokakta, metroda taşkınca davranan on sekizliklere artık kızamıyorum. Ya yakında askere gidecekse deee.......... diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan düşünmeden edemiyor değil mi? Haklısınız

      Sil
  3. Evet Cem, çok duygulandım. Aslında tam da durum bu. Yürekli insanlara veriyor bu acıyı Yaradan.Emanet alanların gerçekten belli yaşa gelene kadar korumalarını diliyoruz. Ayrıca vakfa bağış da bizim görevimiz, yapabildiğimiz kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O emanetlere gözümüz gibi bakmamız lazım. Bu reklam bu durumu o kadar güzel ifade ediyor ki. O yüzden paylasmak istedim.

      Sil