Powered By Blogger

16 Ağustos 2016 Salı

Utanmazsan Unutmam şarkısını dinlemelisiniz...

     Bugün size çok yapmadığım bir şeyi yapacağım, Utanmazsan Unutmam adlı bir şarkıyı önereceğim. Bu şarkıyı ben de bilmiyordum. Sağolsun Simurg’un Kalemi sayesinde öğrendim. Dinleyip, yorumumu söylememi istedi. Ben şarkıyı çok sevdim. O yüzden sizlerinde bu şarkıdan haberdar olmasını istedim. Simurg’un Kalemi şarkıyı bana anlatırken, “Sözleri çok anlamlı” demişti. Özellikle sözlerine kulak verdim. Normalde ben bir şarkının sözlerine odaklanmam. Şarkıyı açarım. O çalar. Ben de o arada yazımı yazarım. Yazımı yazarken şarkı dikkatimi çekerse, “Güzel şarkıymış” dersem. O şarkıyı beğenmişimdir. Adamlar grubunun bu şarkısını böyle dinlemedim işte. Hiçbir şey yapmadan, yazmadan, sırf şarkıya odaklandım. Hakikaten Simurg’un Kalemi’nin dediği gibi varmış sözleri. 

adamlar grubu, izlediklerim, utanmazsan unutmam, tolga akdoğan

                                        ŞARKI ADAMLAR GRUBUNUN
     Utanmazsan Unutmam şarkısının sözlerini dinleyin. Sizin de bana hak vereceğinize inanıyorum. Bu şarkıyı söyleyen bir grup. Grubun adı: Adamlar. Ben duymadım ama Youtube’da popüler. 850 bin kişi dinlemiş. Bu hiç de azımsanacak bir rakam değil. Grubun vokali, yani şarkı söyleyen kişisi Tolga Akdoğan. Bu şarkıyı da Tolga Akdoğan yazmış. Grup, Tolga Akdoğan ile birlikte toplamda beş kişi. Tolga Akdoğan’ın kendine has bir tarzı var. Şarkıyı içinden geldiği gibi söylemesi çok güzel. Adam şarkıyı söylemiyor, yaşıyor sanki. Şarkının girişini beğendim en önce. Bir gitar çalıyor ki girişte. İnsanın ruhuna dokunuyor. Tolga Akdoğan şarkıya girer girmez, sanki şarkı yabancı bir şarkıymış gibi bir his veriyor.


                                             SÖZLERİ ETKİLEDİ BENİ
     Klibi de çok beğendim. Bu klibin çekildiğ stüdyo,  Akustikhane Grundig’e aitmiş. Stüdyo çok iyi dizayn edilmiş. Görüntü kalitesi de çok net. Şarkının toplam süresi 6 dakika. Ama inanın, 6 dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Gelelim o çok beğendim sözlere. Nakarat kısmındaki sözleri yazayım isterseniz. En çok onları beğendim ben.
                                  Utan, utan, utanmayan insan olur mu lan
                                  Altın bir madalyon gibi taşınmalı vicdan
                                  Tek kıvılcımdan nasıl yanarsa koca orman
                                  Unutmazlar, unutmayız, unutmam

     Utanmayan insan olur mu lan? İlk duyduğumda çarptı bu söz beni. Utanıyor muyuz peki artık? Ya diğer bir söze ne demeli. Altın bir madalyon gibi taşınmalı vicdan. İnsanoğlu olarak vicdanı, bir altın gibi değerli görmek. Artık vicdanımızı da kaybediyoruz ya yavaş yavaş. Tolga Akdoğan’ın o ilk dizedeki, “Utan, utan,utanmayan insan olur mu lan?” sözünü söylerken, lan kelimesini uzatması da, ayrı bir hoşluk katmış şarkıya. Şarkıyı dinleyin bakalım. Sizler beğenecek misiniz Utanmazsan Unutmam şarkısını?

Video kaynak: Youtube

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com


  

14 yorum:

  1. Gerçekten çok güzelmiş. Bu güzel parçayla tanışmamıza vesile Simurg'a ve sana kocaman teşekkürler:) sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun çok mutlu ettin beni. Eminim Simurg'u da :) Sevgilerle.

      Sil
  2. Simurg sevgilerini iletiyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Adamlar güzel müzik yapıyor. Kapısı kapalı şarkısını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle dinleyeceğim. Yorumunuz beni mutlu etti. Sevgilerle.

      Sil
  4. En sevdiğim gruplardan biri. Ve tabi güzel şarkılarından biri. Bu tarz müzikleri seviyorsanız Son feci bisiklet grubunu öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların ne acayip isimleri var ya :) Bahsettigin grubu dinliyecegim. Değerli yorumunuz beni mutlu etti. Sevgilerle.

      Sil
  5. Ben de sayende öğrendim.Gözlerimi kapatıp vals yapmak geldi içimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna sevindim :) Bu güzel şarkıyı herkes duymalıydı bence. Değerli yorumunuz beni mutlu etti. Sevgiler.

      Sil
  6. Çok güzel şarkı. Grubun diğer şarkılarını da dinleyin. Çok başarılılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer şarkılarını dinleme fırsatım olmadı. Hepsini dinleyeceğim en kısa zamanda. Değerli yorumunuz beni mutlu etti. Sevgilerle.

      Sil
  7. "yoksa giyer miydi ölüler cepsiz kefenleri?" :) Nedense bu adamın sesinde huzur var. Bana huzur veriyor ruhani olarak beni alıyor başka bir yere daha sakin bir ortama bırakıyor. Gözlerinizi kapatın öyle dinleyin şarkıyı. Arkada çalan müzik ile birlikte kendinize sessiz ve sakin bir köşe bulun ve dünyadan bir müddet uzaklaşın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şarkı için harika bir yorum yapmışsın. Sen arada düz yazı da yaz. İyi yazıyorsun.

      Sil