Powered By Blogger

5 Ağustos 2016 Cuma

Fatih Erkoç ve kanser üzerine...

     Fatih Erkoç, lenfoma kanserine yakalandığını açıkladı. İlk önce haberi, internet sitelerinde gördüm. Sonra bir magazin programında, Fatih Erkoç’un röportajını izledim. Morali iyi gözüküyordu. Kendisi de söyledi zaten. Kanser oldum diye, köşesine çekilmemiş. O halinde bile şarkı söylemeye devam ediyormuş. Zaten röportaj da, şarkı söylediği mekanda gerçekleştirilmiş. Röportajı izlerken ve sonrasında, kanser üzerine düşündüm. Ne kadar da çok duymaya başladık, değil mi bu hastalığı? Sanki sıradan bir hastalıkmış gibi. Yaşlılıkta, genellikle bir kanser yakalıyor insanoğlunu. Fatih Erkoç’un ki, lenfoma olmuş. Bazısının ki akciğer kanseri, bazısınınkiyse meme kanseri vb. Ne çok da kanser türü var değil mi? Saymakla bitmeyecekmiş gibi. 

fatih erkoç, lenfoma kanseri

                             YAŞLILIKTA, “YA BEN DE YAKALANIRSAM”
     Artık her yaşlanan, muhakkak kanser hastası mı olacak diye düşündüm. Eğer yaşarsam, peki ben? Ben kendi yaşlılığımda da mı, kanser hastalığına yakalanacağım? Çok zor bir hastalık. Birde bu hastalıkta önemli olan, erken teşhis edilmesi. Mesela Fatih Erkoç’un hastalığı da, erken teşhis edilenler arasında. Okuduklarımız, izlediklerimiz ve duyduklarımız kadarıyla, özellikle kemoterapi çok zorlayıcı bir tedavi. İnsanı dermansız bırakan. Ve en bilinen özelliği de, insanın saçlarının dökülmesi. Tüm bunları düşününce, içimden lanetlemek geldi. Kimi peki? Bir komplo teorisine göre, ilaç şirketleri bu tip hastalıkları kendileri üretip, dünyaya yayıyorlar. Sonrada ilaçlarını piyasaya sürüp, paraya para demiyorlar. İşte böyle bir durum varsa, o şirketleri lanetlemek istedim.
                                   NE TÜKETSEK, HASTALIK KAÇINILMAZ
     Sadece bu ilaç şirketleri komplo teorisiyle de açıklanmıyor bu durum. Birde yediklerimiz var tabi. Hangimiz ne yediğimizi, ne içtiğimizi biliyoruz ki? Bugün marketlerden alıp tükettiğimiz ne varsa, hepsinin hakkında, insanlarda çeşitli hastalıklara yol açtıklarına dair görüşler var. Evet, modern hayat diyoruz. Ama bu modern hayat, bize kattığından daha fazla şeyi bizlerden götürüyor. Hani bir atasözümüz vardır, “Silah icat oldu, mertlik bozuldu” diye. Bu atasözünden yola çıkarak doktorlarda, “Yiyecekler, içecekler fabrikalarda pakete girdi. Sağlıklı gıda kalmadı” diyorlar. Artık başka şansımız yok. Organik yiyecekte bizlere umut olamadı. Organik yiyecekler pahalı, bir. İkincisi de, organik diye insanlara normal yiyecekleri satıp, insanları kazıkladılar. Yani ona da güven kalmadı. İnsanlık olarak, hastalıkların pençesindeyiz maalesef.


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

6 yorum:

  1. Yakında kanseri yeneriz. Tam iyileşme sağlanır. Sonra daha güçlü, daha tehlikelisi ürer. 2 adım ileri 1 adım geri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Kanseri bitirirler. Başka bir hastalık icat ederler. Hiç bir şey değişmez.

      Sil
  2. Yazdıkların tamamen doğru Cem. Üstelik teori falan değil gerçek. Bir gerçeği de ben paylaşmak isterim. Dünya devi bir ilaç firması (adını veremiyorum) İngiltere'de 2 yıl önce kanserin ilacını buldu. Üstelik tek bir ilaç. İçip kurtuluyorsun. Fakat orada çalışan kişiler ve şirketle bir şekilde işi olan 3. şahıslar ile gizlilik anlaşması düzenledi. Bu düzenlemeye göre bilginin dışarı sızması durumunda, sızdıran kişinin bir canını almadıkları kalacak. Neyse şuan bu ilacı piyasaya sürmemelerinin sebebi, şuan kanser tedavisinde kullandıkları ilaçlardan daha fazla para kazanmak. İlerleyen zamanlarda elbette bu ilaçta piyasaya sürülecek ancak şuan insan yaşamı üzerinden daha fazla gelir elde edilmesi planlanmış. Yani bu bir teori değil maalesef ki gerçek. Bu konuda denilebilecek çok şey var aslında ama 2 sene önce yerinde şahitlik yaptığım ve bu olayın ardından çok yakınımda 2 kişinin bu hastalıktan ölümüne şahit olan biri olarak yeterince şey söyledim. Allah herkese sağlık versin diyeceğim sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınların için üzüldüm. Başın sağ olsun. Dediklerinin altına imzamı atarım. Her şeyi anlatmışsın. Durum bu.

      Sil
  3. Allah dermansız dert vermesin. Her çağın kendi çaresiz hastalığı oluyor. Sanırım pek çok hastalığın kaynağı stres.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısınız. Stres her hastalığın nedeni olarak gösteriliyor. Ama insan ister istemez stres yapıyor. O ne olacak, bu ne olacak falan diye düşünüp düşünüp duruyoruz. Bunlar da hastalık olarak geri dönüyor bize.

      Sil