Yalnızlık Meydanı beni mimlemiş...

     Yalnızlık Meydanı yani Uğur beni mimlemiş. Yine enteresan sorular var bu mimde. Uğur çok güzel cevaplamış. Biraz da mizah katmış. Bende soruları cevaplamak için sabırsızlanıyorum. Başlayalım o zaman. Ne dersiniz?
     1- Elinizde sihirli bir değneğiniz olsa neyi veya neleri değiştirmek isterdiniz?
Cevap: Belki bir ütopya olacak ama. Herkese, her ay belli miktarda para verirdin. Böylelikle kimse kimseye muhtaç olmaz. Sırf çıkar için, para için insanlar ezilmez, hor görülmezdi. Para sorunu ortadan kalkınca, belki dünya daha güzel bir yer olurdu.
2         2- Mesleğinizi değiştirseydiniz hangi meslek dalını seçerdiniz veya ne olmak isterdiniz?
Cevap: Bir mesleğim yok. Üniversiteyi bitirip ortada kaldık. Tabi ki yazar olmak isterdim. Öyle çok okunayım, Ahmet Ümit, Ayşe Kulin gibi popüler olayım gibi bir derdim olmazdı. Kendim yağımda kavrulsam yeter şeklinde bir yazarlık keserdi beni.
3         3- Bir gün boyunca aç kaldınız (Ramazanda olduğu gibi) ilk ne yemek isterdiniz?
Cevap: O noktaya geldikten sonra insan, “İlle de şunu yerim” gibi bir şey diyemiyor. Yani umduğumu değil bulduğumu yerim :)
4         4-  Bir dalga olsaydınız nereye vururdunuz?
Cevap: Denize bakıp sevgilisini düşünen bir sevdalının olduğu yere.
mim

5         5-  Issız bir adada yanınıza alacağınız 3 kişi?
Cevap: Bu sorunun aslının yanınıza alacağınız üç şey olması gerekmiyor mu? :) Hayat ne hızlı akıyor böyle. Sorular bile değişiyor. Issız bir adada sohbetin, muhabbetin dibine vurmalı diye düşünüyorum insanın. O yüzden bizim ekiple giderdim. Semih, Bilal ve Yaşar.
6         6- En çok görmek istediğiniz şehir veya ülke?
Cevap: Fransa. Çünkü orda şu anda Avrupa Futbol Şampiyonası, EURO 2016 var. Hem ziyaret, hem ticaret yani :)
7         7- Asla giymem dediğiniz renk hangisidir? Neden?
Cevap: Bu konuda aslalarım yoktur. Üstüme giydiğimde yakışıyorsa olay bitmiştir. Renk farketmez.
8         8- Bayramda ne yapacaksınız?
Cevap: Kapı kapı dolaşıp şeker toplama ve harçlık alma demeyi o kadar çok isterdim ki. Maalesef çocukluk çok gerilerde kaldı ve artık gelmeyecek. O yüzden büyüklerin ellerini öpüp arkadaşlarla buluşup sohbet, muhabbet etmece.
9         9 -Ölmeden önce yapılacaklar listesine ekleyeceğiniz 3 şey?
Cevap: 1000 kitap okumak. Tuğla gibi kalın bir kitap yazmak. Blogdan milyonlar kazanmak :)
1        10-  Bir uçurumun kenarındasınız tam atlayacaksınız. O an aklınıza bir şey geldi. O gelen şey nedir?
Cevap: Uçurumun kenarına hiç gidemem. Çünkü yükseklik korkum var :)
1        11-  Yerde 50 TL bulsanız ne yaparsınız?
Cevap: Direk cebe atarım gibi bir cevap bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. O paradan hayır gelmez. Görmemiş gibi yapar yoluma devam ederim.

Kimi mimlesem diye düşündüm ama. Baktım ki sağım, solum, önüm, arkam herkes mimlenmiş. Uğur tekrar teşekkürler. Sayende zevkli bir yazı oldu.

Foto kaynak:Pixabay.com

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com



Cem KAZAN

1987 yılı Düzce doğumluyum. İlkokul, ortaokul,lise,üniversite hepsini Düzce'de okudum. Üniversiteyi Düzce'de okumamın nedeni yanlış lise seçimimdi.Daha Fazlası

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 yorum:

  1. Çok güzeldi cevaplar.En çok da tuğla gibi kitap, manasından ağırlaşmış.İnşallah Cem bey, isminiz de hafızaya kazınacak gibi.Okurdum, inanın buna.Gözlerim kayarsa da vertigodan sevdiklerim okur ben dinlerdim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel düşünceleriniz için.

      Sil
  2. Çok samimi cevaplar vermişsin. Bloğunu yeni gördüm bir kurcalayayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurcala :) Ben senin bloğu çoktan kurcaladım. Hatta yorum bile yaptım :)

      Sil
  3. Bak abi 50 lira geçip gidilir mi o para. :D Çok iyi cevaplar abi tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 lira olsa belki :) şaka şaka :) Eyvallah kardesim.

      Sil
  4. Cevaplar güzeldi, zaman zaman tebessüm ettirdi beni. Uçurum sorusuna verdiğin cevap güzeldi ayrı olarak. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebessüm ettirmiş olmasına sevindim :)

      Sil
  5. Bu 50 TL cevabı herkesin, ben dizi izlemiyorum belgesel izliyorum cevabı gibi kimse üstüne almıyor:) Şaka bir yana yazarlık hayatında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası Türkiye. Cevaplar farklı, uygulamalar farklıdır :) Yazarlikta başarı dileginiz için çok teşekkür ederim.

      Sil

Yorum yapmak ister misin :)