Powered By Blogger

12 Haziran 2016 Pazar

Charles Bukowski'yi sarsan kitap...

Charles Bukowski

     Charles Bukowski, ortaya haklı eleştiriler koyuyor. Bir eleştiri de, yazarlara getirmiş. Kütüphanede kitap okumaya çalışırken çıkmış bu eleştiri ortaya. Kütüphanedeki kitaplara baktıkça, kitapları okudukça bakmış ki. Kitaplarda, hiç de dışarda yaşanılan hayat anlatılmıyor. Böyle böyle, kitapları alıp yerine koya koya, bu kitaplar bini bulmuş. Kitaplar sadece güzel cümle kurulumlarından ibaretti. Ama içi boştu. Hiçbir şey anlatmıyordu. Charles Bukowski, kumar ve tutkuyu aramış kitaplarda. Onları da ancak, bilmem kaç yıl öncesinin Rus yazarlarında bulmuş. Ama günümüz yazarları verememiş bu duyguları. Charles Bukowski, daha sonra dini kitaplığa yönelmiş. Aradığını bulamamış. Felsefeye yönelmiş. Sonraki durağı, tıp kitapları olmuş. En son yine başladığı yere, romanların olduğu bölüme gelmiş. Ordan seçmece yapmaya devam etmiş. Ama bir kitap, en sonunda çarpmış onu. Kütüphanede okumuş. Yetmemiş, üye olduğu için kitabı ödünç alıp, evinde de okumuş. Kitap John Fante’nin, Toza Sor kitabıymış. Sonraları, diğer kitaplarını da okumuş. Ve hatta, onunla tanışma fırsatını da bulmuş. Size göre çağımız yazarları, Charles Bukowski’nin dediği gibi, duyguları tam olarak yansıtamıyorlar mı?

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

4 yorum:

  1. Genelde insanların duymak istedikleri, onlara güzel gelecek şeyler yazılıp çiziliyor. Gerçekleri ortaya koyan yazar sayısı çok az bana göre de. Bunun yanında iş yazarların özgün fikirlerini, tecrübelerini aktarmaktan ziyade ticari bir çabaya da dönüşmüş durumda. Hepsi emektir elbette ama çoğu kitabın göz boyamaktan öteye gidemediğini düşünüyorum. Daha önceki yazılanlara bakıp, söylenmeyeni söylemeye çalışmak lazım, yeni bir şeyler ortaya koymak lazım ve gerçeklerden kaçmadan bunu yapabilmek lazım diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, aslında suç tam olarak günümüz yazarlarında da değil tam olarak. Okurlarda gerçek yaşamla ilgili bir şeyler aramıyorlar kitaplarda. Fantastik olaylar, imkansız aşklar daha çok ilgilerini çekiyor okurların. Son zamanlarda filmleri gişe rekorları kırıp, kitapçılarda en çok satan kitaplara bakarsak sanırım sorunuzun cevabınıda bulmuş oluruz. Bloğunuzu yeni farkettim ve hemen takibime aldım. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurlar olarak bizlerin profilini iyi çizdiniz. Takip için teşekkürler. Bende sizi takibe alıyorum. Yorum için teşekkürler

      Sil