Powered By Blogger

12 Mayıs 2016 Perşembe

okumayı istediğim kitaplar...

     Okumayı istediğim kitaplar hangileri? Onları paylaşmak istiyorum sizinle. “Bugüne kadar niye okuyamadın?” derseniz. Çalıştığım zamanlar, mesaiden başımı kaldıramıyordum. Bırakın kitap okumayı, kendim bile zar zor dinlenebiliyordum. Şimdi ilk fırsatta, bu kitapları okuyacağım. İlk sırada, Sabahattin Ali’den Kürk Mantolu Madonna var. Sabahattin Ali’nin daha önce, Kuyucaklı Yusuf’unu okumuştum. Ama bir türlü Kürk Mantolu Madonna denk gelmemişti kütüphanede bana. Gittiğimde kütüphaneciye soruyordum. “Başkasında görünüyor” diyordu. Sonra da arada kaynadı gitti. Bunca yıl geçmesine rağmen, hala çok satanlar listesinde. Bunun haberi de yapıldı medyada. Bunca yıla rağmen hala ilgi görüyor olması, bir okur olarak beni de, bu kitabı okumam için heyecanlandırıyor.
okumayı istediğim kitaplar

                                              PUSLU KITALAR ATLASI, İKİNCİ SIRAMDA
     Okumayı planladığım ikinci kitabım: İhsan Oktay Anar’ın, Puslu Kıtalar Atlası. Çağrı merkezinde çalıştığım zamanlarda bir arkadaşım vardı. İşe gidip gelirken, elimde devamlı kitap gördükçe, en sonunda bana kitap kulübüne girmeyi teklif etti. Bu teklifi beni heyecanlandırmıştı. Kitap kulübünde doktorlar falan da vardı. Öylesi yani. Ortak olarak okunup, tartışılacak kitap, işte İhsan Oktay Anar’ın, Puslu Kıtalar Atlası’ydı. Galiba adını ilk orda duymuştum. Galiba diyorum. Çünkü ben, eğer denk gelirsem, kültür-sanat programlarını takip ederim. Orada yeni çıkan kitaplar, çok satan kitaplar bölümü vardır. Ya da bir yazar, okumak için kitaplar önerir. İşte bu programların birinde duymuş olabilirim, bu kitabın ismini. Bu da okumayı planladığım, ikinci kitap.
                                        BİR İNSAN BÖCEK OLARAK UYANSA NE YAPAR?
     Ve geldik son kitaba. Son kitap, yabancı bir yazarın kitabı. Kafka’nın Dönüşüm’ü. Bir sabah, kocaman bir böceğe dönüşmüş olarak, gözlerini açmış bir adamın hikayesi. Tabi bu görünen kısmı. Asıl anlatılmak istenen, başka bir şey. Ama Kafka, anlatacağı şeyin ilgi çekmesi için öyle bir hikaye bulmuş ki. Duyar duymaz insanın ilgisi kayıyor. Bir de kitabın çıktığı zamanları düşünsenize. O zamanlar böyle üç boyutlu filmler mi vardı. Hayal gücü daha kısıtlıydı. Görsel olarak. Bu zamanlar için bir adamın böcek olarak uyanması, fazla çekici gelmeyebilir. Onu demek istiyorum. Benim okumayı planladığım kitaplar bunlar. Sizin okumayı planladığınız kitaplarınız var mı? Varsa bizlerle paylaşmak ister misiniz?

Foto kaynak:Pixabay.com

Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com
    





8 yorum:

  1. Yakın zamanda Kürk Mantolu Madonna, Geyikli Park, incir kuşları var.bir de hayvan çiftliği tabi :) Puslu Kıtalar Atlasını bilemiyorum da Dönüşüm güzel bir kitap. Tekrar okumayı düşünüyorum hatta bir ara. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüşüm'ü okuyunca üzerine tartışırız o zaman :)

      Sil
  2. Tabii ki de var Cem kardeşim.Sabahattin Ali'nin Kuyucaklı Yusuf'una başladım.İki gecede ancak 60 sayfa okuyabildim.Gözlerim vertigo nedeniyle ikaz veriyor zira.Ama kızıma okutturacağım artık zaman zaman.Kafka'nın Dönüşüm'ünü Babil.com'dan aldım ama Calibro sadece mobilden ve android özellikli telefonlara indirilebiliyormuş.E-kitap okumayı seviyorum ben.Kitap kokusu müptelası olmak için geç kaldım.Şems'in Aşkın Rüzgarları'nı bayağı yarıladım.Fakat, Schopenhauer'in Akıl Sağlığı kitabı SaY yayınları tarafından yayımlanmış, lakin çeviriden (çok kitap okumama rağmen) memnun kalmadım.Çevirmen yorumlarını kitap haline getirseymiş iyiymiş.Sözü dönüp dolaşıp dine getirmesi rahatsız etti beni.Ben filozofu okumak istiyordum.Bir din hocasına ihtiyacım yok diye düşünüp kızdım bile.Başka çeviri arayacağım internette.Karamsar olduğu için seçtim Schopenhauer'i :) İşte böyle Cem kardeşim.Kendi çapımda bir çırpınış içindeyim.Yine teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz kitapları o kadar iyi özetlemişsiniz ki. Elinize sağlık. Bir nefeste okuduk. Özellikle kitaplar hakkındaki yorumlarınızı da eklemeniz çok güzel olmuş. Yaşanmışlık ve hayat tecrübesi kokan bir yorumdu. Teşekkürler ve sevgiler

      Sil
  3. Benim de okumak istediğim kitaplar arttı. Türkiye ye gidince alırım artık bir kısmını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları okumazsam git gide benimde artacak. En iyisi bir an önce alıp okuyalım :) Yorum için teşekkürler

      Sil
  4. Valla öyle çok var ki.. Mesela uzundur sürünen Frida var. Halbuki kitapta çok akıcı ama yine de okuyamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunmayınca okunmuyor. Zorlamamak lazım. Beğenebileceğimiz bi dunya kitap var daha. Zaman kaybetmemeli :) Yorum icin tesekkürler.

      Sil