Powered By Blogger

26 Ocak 2015 Pazartesi

Kitap okumak değişimi...

      Bugün bir karar aldım.Artık okuduğum kitaptan zevk almadıysam kendimi zorlamayacağım ve o kitabı okumayı bırakacağım.Daha önceleri bir kitaptan hoşlanmasam bile 100’üncü sayfaya kadar okurdum.Eğer 100’üncü sayfaya kadar okuyup beğenmediysem o zaman bir kitabı okumayı bırakırdım.Ama şimdilerde o kadar sabrım yok.Artık bir kitabın daha ilk sayfalardan beni kendisine bağlamasını istiyorum.
      Kitabın türü önemli değil.Roman da olabilir,bir şiir kitabı da.Bunların dışında tarih kitabı da olabilir ya da siyaset içerikli bir kitap da.Ama önemli olan anlatım.Neyi anlattığından çok nasıl anlattığı önemli kitabın.Daha önce benim için ilk sırada olan neyi anlattığıydı.Artık bu görüşüm de değişti.Demek ki zamanla diyorum insanın öncelikleri değişebiliyor.

      Bugünkü bu kararı almam da etkili olan sabah okuduğum bir kitaptı.Polisiye bir romandı.Tanınmış bir yazarımızın yazdığı bir roman.Daha önce bir kitabını okumuştum ve hayran kalmıştım.O kitabı hatırlayarak bu kitabını da kütüphaneden hevesle almıştım.Ama sabah okumaya başlayınca hüsrana uğradım.Ama yine de kendimi zorladım okumaya.50’inci sayfaya kadar anca dayanabildim.”Yok,okumayacağım”dedim ve kitabı koydum kenara.
      Bundan sonra bir kitap ilk sayfalardan itibaren hoşuma giderse okumaya devam ederim yoksa,”Bu esere emek harcanmış.Biraz daha sabır et”demeden kitabı okumayı bırakırım.


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com.tr

6 yorum:

  1. Kitap okumak hobim olduğu ve aynı zamanda da kitaplar en iyi arkadaşım olduğu için, beni sıkan, yoran, zorlayanları arkadaşlığımdan men ediyorum. :) Okumayı bıraktığınız kitabı tahmin edeyim: Ahmet Ümit' in "Beyoğlu' nun En Güzel Abisi" olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış tahmin:) Ama daha yazarken herkesin aklına Ahmet Ümit'in geleceğini tahmin etmistim :)

      Sil
    2. Ben başka polisiye yazarı tanımıyorum, ülkemizde yazan. Sanırım herkesin aklına da bu nedenle Ahmet Ümit gelmiştir. :) Ayrıca, bu son kitabı hariç Ahmet Ümit' in hemen tüm kitaplarını okuduğumu da eklemeliyim.

      Sil
    3. Osman Aysu.Cok sayıda polisiye romani vardır. Ama Ahmet Ümit kadar meşhur değildir. Kır Zincirlerini adlı kitabini adeta yutarak okudum. Kesinlikle okumanizi tavsiye ederim. (Sonunda soylettin Sahriye :))

      Sil
    4. Osman Aysu ismini hiç duymadım. Öneriniz için teşekkürler. Ben daha çok tarihi kitaplarla ve dünya kültürünü anlatanlarla ilgileniyorum. Ara sıra kafamı dinlendirmek için polisiye ve roman da okurum. Bizim yazarların yazdıkları polisiye romanlarının sonunu daha ilk sayfalarda tahmin edince, gerisini okuyamıyorum maalesef. Bu konuda çok başarılı olduğumuz söylenemez bence.

      Sil
    5. Başarılı olmadığımız konusunda size katiliyorum. Bir örnekte yabancı yazarlardan vermek isterim. Agatha Christie Beklenmeyen Misafir. Katili öğrenince çok sasirmistim mesela.

      Sil