Powered By Blogger

11 Aralık 2014 Perşembe

Davutoğlu'nun hitabet sorunu..

           Elbette ki Davutoğlu’nu,Erdoğan ile karşılaştırmak yanlış olur.Ama yine de Erdoğan,on yıldan fazla Başbakanlık yapınca ister istemez karşılaştırmak zorunda kalıyorsun.Sadece Davutoğlu değil,kim gelirse gelsin aynı dezavantajla karşı karşıya kalacak ve Erdoğan ile karşılaştırılacaktı.Her adımında,her hareketinde Erdoğan ile karşılaştırıyorsun.Ve ne yazık ki Davutoğlu’nun iyi bir performans gösterdiğini söylemek zor.
           “Lider olunmaz,lider doğulur”diye bir laf var.Beğensek de beğenmesek de.Bir hakkı teslim etmemiz lazım gelir ki.O da Erdoğan’ın bir lider olduğudur.Lider ruhlu insanları fark edersiniz zaten.Ortama girdiklerinde ister istemez ilgiyi üstlerinde toplarlar.Ve yine ister istemez saygı duyarsınız.Bu açıdan baktığımızda Davutoğlu’nun bir lider olmadığını görüyoruz.Liderlerin en önemli özelliklerinden biri de hitabetteki üstünlükleridir.

            Erdoğan konuşurken merak ederdim ne diyecek diye.Ve konuşurken hiç sıkılmazdım.Davutoğlu’nda ise ne yalan söyleyeyim sıkılıyorum.Konuşurken çok tonlama hatası yapıyor.Danışmanlarının bu konuda kendisini uyarması gerekir diye düşünüyorum.Cümlenin sonunda ya da önemli yerinde sesini yükseltiyor.Böylelikle konuşmaya coşku kattığını zannediyor ama öyle değil.Sadece bağırıyor.Bir de konuşurken kekeleme gibi bir adeti var.Gerçekten konuşmanın tadını kaçırıyor böyle durumlar.Ahmet Davutoğlu konuşması farklı olması gerektiği kanısındayım. 

Blog linki:yaşamdanyazilar.blogspot.com

Arkadaslar yazılarım hakkında iyi ya da kötü tüm elestirilerinizi sabirsizlikla bekliyorum. Ayrıca sizden bir ricam da beğendiğiniz yazilari paylasmanizdir. Iyi okumalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder