Powered By Blogger

7 Kasım 2014 Cuma

Güldür Güldür komedi dünyasına ne kattı?

         Güldür Güldür programı komedi dünyasına ne kattı bugün ona biraz bakalım diyorum. Bu işin başlangıcını biliyorsunuz ki Çok Güzel Hareketler yapmıştı. Ondan sonra bu skeç programları aldı yürüdü. Bu işi analiz ederken doğal olarak o programı baz alıp değerlendirmede bulunacağım.

         Hareketlerde skeç ortasında oyunun durması gibi bir durum yoktu. Skeçle ilgili her şey skeç bittikten sonra söyleniyordu. Ama Güldür Güldür skeç oynanırken durdurma gibi bir durum icat etti. Çok da güzel yaptılar. Onların dışında başkaları yapsa bu kadar güzel olur mu? Onu bilmiyorum. Skeçi durdurma oynanan skeçin kalitesini düşüreceğine aksine bir kaldıraç görevi görüyor. Tabi burada Ali Sunal’ı kutlamak gerekiyor. Nerede durduracağını ve ne söyleyeceğini çok iyi biliyor.

         Yine Ali Sunal ile ilgili bir şey söyleyeceğim. Seyircilerle yaptığı sohbetler de skeçler kadar komik geçiyor. Ali Sunal o konuşmaları o kadar iyi yönlendiriyor ki. Nereden ne çıkaracağını çok iyi biliyor. Bu gerçekten bir yetenek. Ne de olsa genler bu ülkenin komedi üstatlarından olan Kemal Sunal’dan geliyor.

Güldür Güldür Show
foto kaynak: unsplash.com

         Sonra oynayan oyuncuların sahnede takma bir adlarının olması. Hareketlerde bu durum karmaşa yaratıyordu. Bu sayede oyun oynanırken isim hafızası gerektiren bir olay ortadan kalkmış oluyor. Bu durumun da oyuncular üzerinde büyük bir rahatlama sağladığını düşünüyorum.

         Ve en önemli özelliği. Bu olmasaydı zaten bu kadar fırtınalar yaratamazdı. Gerçekten öyle. Şu anda Güldür Güldür programı reytingleri alt üst ediyor. Bunun tek sebebi de kendine ait komedi kültürü oluşturması. Baktığınızda konular çok saçma gibi gelebilir. Ama o konulardan bir kültür oluşturdular. Ben buna soyut komedi diyorum. Bu adamlar ve kadınlar bunu başardılar.

         Bunun dışında bir özellikleri daha var ki. O da bu kadar tutmasında ,sevilmesinde en büyük etkenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Siz de fark ediyorsunuzdur. Oynarken o kadar zevk alıyorlar ki. Yani bunu bir iş olarak görmüyorlar. Severek yaptıkları o kadar belli oluyor ki. Bu enerji de hem stüdyodaki hem de ekrandaki seyirciye geçiyor. Hani bir laf vardır. Mesleğini çok sevenler söylerler bunu, ”Ben sevdiğim işi yapıyorum. Üstüne de para veriyorlar” derler ya. Bunlar da o şekil olmuşlardır.
        
         Çok da iyi bir takım olmuşlar. Birbirlerini o kadar çok iyi tanıyorlar ki. Bu da skeçlerde o kadar işlerine yarıyor ki. Çok rahat doğaçlama yapma imkanı buluyorlar. Bu da skeçe daha da bir renk katıyor.

        İşin özeti Güldür Güldür televizyon dünyasına damgasını vurmuştur. Ve vurmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu gibi zirve yapmışlar programlarda ne zaman bu işin sonlandırılacağı büyük önem taşır. İşin tadını kaçırmadan işi zirvede bırakmak en iyisi. Belli olmaz bakarsınız Tolga Çevik gibi o işten yıllar sonra yine ekmek yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder